Lidmaatschap

Iedereen die in Nederland wil vissen heeft daarvoor een VISpas met de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren (het dikke boekje) nodig. Met deze twee documenten kunt u aantonen dat u ergens mag vissen. Sinds 1 januari 2015 mag de VISplanner app op een smartphone gebruikt worden als alternatief voor het dikke boekje. Een VISpas blijft altijd een eerste vereiste bij een controle en kunt u verkrijgen bij een (plaatselijke) hengelsportvereniging.
 
Door lid te worden van hengelsportvereniging Het Kanaal uit Mill verkrijgt u die VISpas en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Bovendien geeft onze VISpas het recht om op onze visvijver de Bus te mogen vissen. U bent van harte welkom, met uw lidmaatschap ondersteunt u tevens de activiteiten van onze vereniging.

Heeft u al een VISpas? Het is bij ons ook mogelijk een losse vergunning voor ons viswater de Bus aan te schaffen.

 
Kosten lidmaatschap per 1 januari 2019
Jeugd tot 14 jaar                      (peildatum 1 januari) €  17,50     
Jeugd 14 tot 18 jaar                 (peildatum 1 januari) €  24,50
Volwassenen 18 tot 65 jaar    (peildatum 1 januari) €  40,00
Volwassenen 65+ €  35,00
Inschrijfgeld                               (éénmalig) €    2,50

De kosten voor de landelijke- en federatieafdrachten die wij betalen aan Sportvisserij Nederland, zijn bij de genoemde prijzen inbegrepen.

Voordat u het lidmaatschap aanvraagt, vragen wij u eerst onze Privacyverklaring te willen lezen, dan bent u op de hoogte hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan.


U kunt uw lidmaatschap aanvragen door het Inschrijfformulier te downloaden en in te vullen en deze vervolgens naar ons toe te sturen.
Met het insturen van dit formulier machtigt u ons de kosten van het lidmaatschap jaarlijks, tot wederopzegging, automatisch bij u te incasseren.

Download hier het Inschrijfformulier.

Dit formulier opslaan op uw eigen computer of laptop, invullen en vervolgens als bijlage per e-mail versturen naar de penningmeester.

Let op! 
De eerste betaling (kosten lidmaatschap, inschrijfgeld en portokosten) dient per overschrijving gedaan te worden. De penningmeester informeert u hierover. Voor de opvolgende jaren hierna worden de kosten van het lidmaatschap jaarlijks automatisch geïncasseerd.
Na ontvangst van uw eerste betaling wordt het Voorlopig bewijs van lidmaatschap/ tijdelijke VISpas naar u opgestuurd. Dit bewijs is een maand geldig. De definitieve VISpas ontvangt u vervolgens binnen deze maand van Sportvisserij Nederland.
 

Mededeling

Indien men de jaarlijkse incasso storneert, sturen wij de nieuwe VISpas retour naar Sportvisserij Nederland en wordt deze vernietigd. Als men op een later tijdstip alsnog besluit het lidmaatschap wel voort te willen zetten, dient men rekening te houden met € 10,- extra administratiekosten, omdat alles weer opnieuw in gang gezet moet worden. Zorgt u er dus altijd voor dat de jaarlijkse incasso gedaan kan worden, dat bespaart ons een hoop werk. Per slot van rekening doen we dit werk als vrijwilliger en zitten we niet te wachten op nutteloze arbeid.