Lidmaatschap

Iedereen die in Nederland wil vissen heeft daarvoor een VISpas met de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren (het dikke boekje) nodig. Met deze twee documenten kunt u aantonen dat u ergens mag vissen. Sinds 1 januari 2015 mag de VISplanner app op een smartphone gebruikt worden als alternatief voor het dikke boekje. Een VISpas blijft altijd een eerste vereiste bij een controle en kunt u verkrijgen bij een (plaatselijke) hengelsportvereniging.
 
Door lid te worden van hengelsportvereniging Het Kanaal uit Mill verkrijgt u die VISpas en de bijbehorende Gezamenlijke Lijst van Nederlandse Viswateren. Bovendien geeft onze VISpas het recht om op onze visvijver de Bus te mogen vissen. U bent van harte welkom, met uw lidmaatschap ondersteunt u tevens de activiteiten van onze vereniging.

Heeft u al een VISpas? Het is bij ons ook mogelijk een losse vergunning voor ons viswater de Bus aan te schaffen.

 
Kosten lidmaatschap per 1 januari 2024 (wegens prijsaanpassing Sportvisserij Nederland)
Jeugd tot 14 jaar                      (peildatum 1 januari) €  17,50     
Jeugd 14 tot 18 jaar                 (peildatum 1 januari) €  27,00
Volwassenen 18 tot 65 jaar    (peildatum 1 januari) €  42,50
Volwassenen 65+                     (peildatum 1 januari)  €  37,50
Inschrijfgeld                               (éénmalig) €    2,50

De kosten voor de landelijke- en federatieafdrachten voor Sportvisserij Nederland, zijn bij de genoemde prijzen inbegrepen.

Voordat u het lidmaatschap aanvraagt, vragen wij u eerst onze Privacyverklaring te willen lezen, dan bent u op de hoogte hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan.


U kunt uw lidmaatschap aanvragen door het Inschrijfformulier te downloaden en in te vullen en deze vervolgens naar ons toe te sturen.

Download  hier  het Inschrijfformulier.

Dit formulier opslaan op uw eigen computer of laptop, invullen en vervolgens als bijlage per e-mail versturen naar de penningmeester.

Let op! 
De eerste betaling (kosten lidmaatschap, inschrijfgeld en portokosten) dient per overschrijving gedaan te worden. De penningmeester informeert u hierover.  Na ontvangst van uw eerste betaling wordt het Voorlopig bewijs van lidmaatschap/ tijdelijke VISpas naar u opgestuurd. Dit bewijs is een maand geldig. De definitieve VISpas ontvangt u vervolgens binnen deze maand van Sportvisserij Nederland.

Voor de opvolgende jaren hierna worden de kosten van het lidmaatschap jaarlijks automatisch geïncasseerd door Sportvisserij Nederland, omdat wij de ledenadministratie daar ondergebracht hebben. 
Voor de vervolgbetalingen ziet u dan  IBAN  NL04 INGB 0650393872  ten name van Sportvisserij Nederland als boeking staan.