3e Najaarswedstrijd op zonnige morgen

We houden de stijgende lijn vast, alle deelnemers vangen vis.

Ook deze derde wedstrijdmorgen waren de weergoden ons gunstig gezind, het beloofde zelfs een warme najaarsdag te worden. Ongeveer de helft van de deelnemers kon vanaf het begin van de wedstrijd al genieten van de opkomende zon, de rest moest daar wat langer op wachten. Een enkeling kon er door de bomen niet van profiteren, maar goed gekleed was het prima te doen aan de waterkant.

Dit keer zaten we met elf man in de wedstrijd, Peter Heesakkers moest verstek laten gaan. Belangrijkste vraag voor deze wedstrijd was eigenlijk of de we de stijgende lijn kwa vangsten van de voorgaande twee wedstrijden konden voortzetten. Het begin van de wedstrijd was in ieder geval veelbelovend, al vrij snel had iedereen één of meerdere vissen gevangen. Toch viel het na een goed half uur opnieuw weer even stil op de meeste stekken, we zien dat vaker gebeuren in een wedstrijd. Op de kopstekken bleef het wel redelijk goed doorlopen met de aanbeten.

                                
                                Opnieuw een mooie najaarsdag aan de Raam in Grave.
 

De eerste stek, bij het bootje, was dit keer geloot door Marcel de Hoog. Ook hij had het hier vanmorgen druk met het landen van vis, de aanbeten bleven maar komen. Gelukkig was de snoek, waarvan Tonny van Kuppenveld vorige week op deze stek last had, nu blijkbaar niet aanwezig. Marcel kon de aangeslagen vis op de gebruikelijke manier binnenhalen. Met aantallen zou Marcel vandaag wel eens hoge ogen kunnen gooien, maar in gewicht was hij afhankelijk van wat er op de andere stekken gevangen zou worden.

Dan zien we in de verte op de andere kant van het wedstrijdparcours een schepnet te water gaan, Edwin Kerstens bleek een flinke brasem aangeslagen te hebben. Daar werd dus grote vis gevangen en daardoor moest Marcel wel blijven vangen om nog enigszins hoog te kunnen eindigen vandaag. Gelukkig bleven de aanbeten bij hem doorgaan, alleen waren de vangsten van klein formaat. We waren benieuwd hoe dit zou aflopen.

                                
                                Na de vangst van een brasem hield Edwin Kerstens het verloop van de wedstrijd in de gaten.

Voordat we het goed en wel in de gaten hadden was de wedstrijdtijd verstreken en gaf wedstrijdleider Wiel van der Ven het eindsignaal. Tijdens de weegronde blijkt dat we het ook deze keer goed gedaan te hebben. Niet alleen door één deelnemer meer, maar overall hebben we opnieuw weer meer gescoord. We komen gezamenlijk uit op 6015gr en 126 stuks.

Met 878gr en 34 stuks bleek Marcel de Hoog het toch gered te hebben en wint deze derde wedstrijd van de Najaarscompetitie. Edwin Kerstens scoorde opnieuw een goede wedstrijd met 1735 gr en 14 stuks, het leverde hem 2 wedstrijdpunten op en hij gaat nu met een totaal van 5 punten uit drie wedstrijden alleen aan kop in het klassement van deze competitie. Ad van Bommel beleefde ook een mooie wedstrijd, met 834gr en 17 stuks eindigde hij vandaag op de derde plaats. We kijken terug op een mooie wedstrijd met het nodige plezier onderling.

Tot volgende week zondag, met hopelijk ook goed weer en goede vangsten, tot dan!

De Wedstrijdcommissie.