7e Najaarswedstrijd op druilerige morgen

Weinig vis zorgt voor verrassende uitslag.

Vandaag was de tweede kans om een minder gescoorde wedstrijd te verbeteren in de najaarscompetitie. Bij een temperatuur van net 1 graad boven nul kwamen tien deelnemers rond acht uur bijeen voor de loting voor de zevende wedstrijd aan het Jan Hondongpark in Grave.
De weersvoorspelling voor vandaag was treffend samengevat: een druilerige novembermorgen. Nou, dat was het zeker, vrijwel de hele wedstrijd motregende het.

                                
                                Tijdens de loting was het nog droog, na het opbouwen was er toch echt een paraplu nodig.

Tot genoegen van de deelnemers dreef er niet of nauwelijks blad op het water. Dat zag er veel belovend uit, maar dat bleek tijdens het vissen toch geheel anders uit te pakken. Het afgevallen blad lag inderdaad niet op het water, maar in het water. Het was nog niet echt afgezonken naar de bodem, het zweefde ergens halverwege de waterlaag. Vrijwel iedereen haakte zo nu en dan een blad na een vermeende aanbeet, helaas geen vis dus.

De fraaie herfstkleuren van de afgelopen weken waren nagenoeg verdwenen. Kwa temperatuur gaan we echt richting winter, de eerste echte nachtvorst hebben we afgelopen week al gehad. Gaande de wedstrijd kwamen we er ook achter dat de vis het ook wel best vindt. Het anders zo actieve eerste uur van een wedstrijd was vandaag geheel anders. De weinige vis die wel aanbeet werd niet allemaal gevangen. Sterker nog, er was maar één visser die 100 procent vis ving: Peter Roijendijk. Hij wist de enige aanbeet die hij kreeg ook te verzilveren.

Nol Bergmans daarentegen presteerde het om meerdere vissen niet in het leefnet te krijgen. Goed geteld lukte hem dat wel voor maar 40 procent…… Eén vis verspeelde hij tijdens het afsteken, een tweede heeft hij wel gevoeld na de aanslag, maar loste hij vrijwel meteen. En eigenlijk moet Nol patent aanvragen voor de manier waarop hij de derde vis niet in zijn leefnet kreeg: hij gooide die er naast. Naar verluidt gebeurt hem dat de laatste tijd wel vaker. Met de twee vissen die hij wel had, bleek hij uiteindelijk toch nog een puntje weggevist te hebben. Dat maakte veel goed.

                                
                                Nol Bergmans had vandaag een vijfde 1 kunnen scoren, het liep echter anders.

Peter Heesakkers had vandaag ook pech. Hij had stek 2 geloot, in principe een goede plaats in het wedstrijdparcours. We waren getuige van een mooie aanbeet, de aanslag was goed, we hadden de camera bijna gereed, we hebben de grote brasem gezien. Maar helaas, Peter loste deze vis. Hij vertrouwde erop dat die nog wel een keer zou aanbijten, dat gebeurde alleen deze wedstrijd niet meer. Die actiefoto houden we dus nog tegoed Peter.

We wisten vandaag met vijf deelnemers slechts 10 visjes te vangen. De vijf andere deelnemers op de laatste stekken richting de brug hadden helemaal niets. Een paar daarvan hadden wel een trekje gehad, maar daar bleef het bij. Een teleurstellende vangst vandaag dus.

Elk nadeel heeft zijn voordeel. De uitslag van vandaag bracht namelijk toch het een en ander teweeg in het klassement van deze competitie. Nol Bergmans behoudt zijn koppositie, nog steeds op de voet gevolgd door Theo Ermers die vandaag toch nog een puntje wist in te lopen. Marcel de Hoog deed vandaag ook goede zaken. Hij ving uiteindelijk drie vissen, daarvoor moest ie wel alles uit de kast, euhh, viskist halen om dat voor elkaar te krijgen liet hij weten. Marcel won daarmee overtuigend deze wedstrijd. Vorige week stond hij nog op een derde gedeelde positie in het klassement, na vanmorgen bezet hij alleen die derde plaats. Al met al is er toch goed gescoord ondanks de minieme vangst van vandaag.

Nog één wedstrijd te gaan in deze competitie, zaterdag 19 november a.s. vindt deze plaats. Tot dan!

De wedstrijdcommissie.

 

Meer foto’s vind je hier.