7e Wedstrijd op fraaie herfstmorgen

Opnieuw een goed resultaat, nu met elf man.

Vandaag was het eerst autoruiten krabben geblazen, voordat we naar Grave konden vertrekken voor de zevende wedstrijd aan de Raam. Met opnieuw een fraaie herfstdag in het vooruitzicht kwamen elf deelnemers voor de loting van die voorlaatste wedstrijd van de Najaarscompetitie. Iedereen was vandaag gekleed op de lagere temperatuur, ook Peter Heesakkers had besloten een warmtepak aan te schaffen. Vorige week moest hij de wedstrijd nog staken vanwege de kou, vandaag zat hij er echt warmpjes bij. Dat was maar goed ook, want Peter had de laatste stek geloot, waar je pas later in de wedstrijd kunt profiteren van de zon.

                                
                                Peter had een prima stek om een warmtepak te testen….
 

Bij een eerste rondje langs de stekken hoorden we dat vrijwel iedereen wel wat gevangen had, sommige zaten zelfs al vrij snel in de dubbele cijfers. Een goed begin van de wedstrijd dus, het beloofde in ieder geval weer een goede score te worden vandaag. Ondanks de lage temperatuur was het vanmorgen goed te doen aan de waterkant, dat er vrijwel geen wind stond droeg daar zeker aan bij.

Zoals gezegd zaten we vandaag met elf vissers aan de Raam. Peter Roijendijk en Geert Cremers lieten verstek gaan. Beiden hebben al wel vijf wedstrijden gevist, maar hebben nu alleen volgende week nog een mogelijkheid om een minder goed gescoorde wedstrijd te verbeteren.

                                
                                Opnieuw een fraaie herfstmorgen aan de Raam.

Zo tegen elven liepen de aanbeten op de meeste stekken terug, er moest het nodige bijgevoerd worden om de vis opnieuw actief aan het azen te krijgen. Dat lukte slechts bij een paar deelnemers. Als we globaal de vangsten tot dat moment bij elkaar tellen, weten we dat we vandaag weer tot een goed gezamenlijk resultaat zullen komen. Naast een stijgende lijn in het begin van deze competitie en een lichte terugval vorige week, zijn we weer terug op het ‘oude’ niveau. Opmerkelijk was wel dat er wederom geen grote vis, zoals brasem, bij de vangsten zat.

We kwamen vandaag uit op 372 stuks met een totaalgewicht van 6884gr. Ad van Bommel wist een minder resultaat uit een eerdere wedstrijd goed te verbeteren door vandaag als beste uit de bus te komen. Met 59 stuks en 967gr stak hij met kop en schouders boven de rest uit. Edwin Kerstens had niet zo’n sterke wedstrijd gevist op stek 1, hij had daar een beter resultaat verwacht. Maar met 49 stuks en 816gr werd hij mooi tweede en kon daarmee een slechte score uit een eerdere wedstrijd wegstrepen. Ook Marcel de Hoog deed vandaag goede zaken met drie wedstrijdpunten, hij kwam uit op 48 stuks en 799gr.

                                
                                Edwin Kerstens had meer verwacht op de stek bij het bootje.

Komende zondag vissen we de laatste wedstrijd van deze competitie en sluiten we deze af bij Ada in Mill met een prijsuitreiking. Ook zorgen we daar voor een natje en een droogje.

Tot volgende week!

De Wedstrijdcommissie.