Aarzelend begin Najaarscompetitie

Visvijver de Bus levert nog geen topvangsten op.

Voor de competitie in het najaar wijken we meestal uit naar de Raam in Grave, op een mooi wedstrijdparcours aan het Jan Hondongpark. Met de nieuwe indeling van visvijver de Bus hebben we besloten een deel van die Najaarscompetitie ook daar te gaan vissen. Bij de loting voor de eerste wedstrijd waren gistermorgen acht deelnemers present bij de Bus.

In de weersvooruitzichten werd beloofd dat wij het tijdens de wedstrijd wel droog zouden houden. Die voorspelling kwam in ieder geval gelukkig uit, de zon liet zich zo nu en dan zelfs van de goede kant zien. Met de verbetering van de visstand op de Bus afgelopen voorjaar, waren alle ogen gericht op de vangstresultaten. Zouden die goed genoeg zijn voor een najaarswedstrijd zoals we gewend zijn?

                                
                                Eric van der Zanden moest flink peuteren om aan de vis te komen op deze favoriete stek.
 

De eerste competitiewedstrijd beleefde een trage start op deze voornamelijk grijze ochtend op de Bus. Als de zon even doorbrak, leek dat de activiteit in het water iets te verhogen en werden er meer aanbeten waargenomen. Maar meestentijds bleven de echte aanbeten uit. Er werd behoorlijk gesabbeld en niet alleen door de vis…… Pas later in de wedstrijd kwamen de grotere voorns in de leefnetten.

Eén van de opmerkelijkste dingen in een wedstrijd is vaak, dat de vissers op de kopstekken de betere plaatsen hebben geloot. Dat werd gistermorgen in ieder geval nog eens bevestigd. Marcel de Hoog had de laatste stek rechts van de schuilhut en Wim Kerstens de laatste plaats op de dam. Hun vangsten zouden de wedstrijduitslag wel eens kunnen bepalen, zo leek het bij een eerste informatieronde.

Bij het wegen en tellen van de vangsten na de wedstrijd bleek dat ook zo te zijn. Peter Selten die op het midden van de dam zat, had de beste papieren op de middensectie van het parcours. Jammer dat hij de grotere vis niet wist te vangen waar hij meestal op uit is. Peter kwam net niet in de dubbele cijfers, maar wist wel de derde plaats in de wacht te slepen.

                                
                                Peter Selten zat geconcentreerd in de wedstrijd.

Door de acht deelnemers werden gezamenlijk 71 vissen gevangen met een totaalgewicht van 3477g. Een aardig begin voor een najaarscompetitie, maar we hadden allemaal een hogere verwachting. Met de wetenschap dat we meestal  een stijgende lijn in de wedstrijdresultaten hebben, kijken we dan ook uit naar de volgende wedstrijd. We gaan het zien.

Graag tot volgende week zondag op het Hondongpark in Grave.

De Wedstrijdcommissie.
 

De scores in deze eerste najaarswedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 936 17 1 2 3 1
Wiel van der Ven 306 5 4 4 8 4
Peter Heesakkers 204 3 8 8 16 8
Eric van der Zanden 257 5 6 4 10 6
Edwin Kerstens 306 5 4 4 8 4
Peter Selten 550 9 3 3 6 3
Peter Roijendijk 208 5 7 4 11 7
Wim Kerstens 710 22 2 1 3 1