beste karpervissers

Helaas moeten wij constateren dat er, op onze vijver de Bus,(te) veel karpers worden gevangen met behoorlijke kapottte bekken. Dat is natuurlijk NIET niet wat we willen.

Enerzijds wordt dit veroorzaakt door onkundig drillen van de karper of anders gezegd de karper ten koste van alles binnen sleuren. Anderzijds is het gebruik van gevlochten lijnen één van de oorzaken.

Aan het eerste, onkundig drillen, kunnen we samen iets doen. Zie je iemand onkundig drillen, de karper binnen sleuren dus, ga dan in gesprek en probeer uit te leggen wat de concequenties hiervan zijn of, als het kan doe het voor.

Aan het 2e, gebruik van gevlochten lijnen, dat voornamelijk is bedoeld voor lange afstanden en obstakels vissen, kunnen we als Hsv iets doen. En dat doen we ook.

M.i.v. maandag 15 April 2024, is het gebruik van gevlochten lijnen bij het vissen op karper, op de visvijver de Bus, verboden.

Onze controleurs zullen hier strikt op toezien en bij overtreding word uw vispas ingenomen. Jammer dat dit zo moet maar het welzijn van de karper staat voorop

Het Bestuur