Beter resultaat op derde zomeravondwedstrijd

Groot deelnemersveld aan het Peelkanaal.

Na de twee wedstrijden op de Bus zonder ook maar één visje, stond vanavond de derde wedstrijd van de zomeravondcompetitie op het programma. Tijdens de loting werd besloten om deze avond maar uit te wijken naar het nabijgelegen Peelkanaal, waar de vereniging in een ver verleden ooit begon. Uit voorzorg waren gistermorgen de stekken al gemaakt om de wedstrijd aan het kanaal te kunnen houden. Dit vanuit het oogpunt om meer kans te hebben om een visje te kunnen vangen én bovendien minder kans om helemaal lek gestoken te worden door de massaal aanwezige muggen op visvijver de Bus. 

                                
                                Het wedstrijdparcours was links en rechts van deze brug uitgezet.

We gingen met maar liefst 15 vissers deze wedstrijd in. Gelukkig waren er genoeg stekken gemaakt en had iedereen voldoende ruimte. Gevolg was wel dat de twee kopstekken een behoorlijk eind uit elkaar lagen, het verloop van de wedstrijd was daardoor minder goed te volgen. Het eerste doel, meer kans om een visje te vangen, werd al snel bereikt. Vrijwel vanaf het begin van de wedstrijd kwamen meerdere deelnemers van de nul af. De competitie was eindelijk uit de startblokken en de leefnetten konden dit keer wel in het water gelaten worden.

                                
                                Waar de leefnetten in het water lagen was het eerste visje gevangen.

Na een best wel hete dag gisteren en vandaag de nodige regen op de dag, was het vanavond goed toeven aan de waterkant. Er kwamen ook de nodige bekenden nog even een bezoekje brengen. Echt een wedstrijdavond zoals we gewend zijn. Ondanks dat we ver uit elkaar zaten zat de sfeer er goed in.

Tot genoegen van iedereen was ook Ad Manders vanavond weer van de partij. Onlangs werd hij getroffen door een herseninfarct. Gelukkig is Ad daar heel goed uitgekomen, hij kwam vanavond op eigen gelegenheid naar de wedstrijd. Hij had ook nog eens één van de twee kopstekken geloot, dus zijn rentree kon al helemaal niet meer stuk. Prettige bijkomstigheid was dat hij er ook inderdaad in slaagde de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ad won vanavond overtuigend met de vangst van acht vissen met een totaalgewicht van 341 gram.

                                
                                Ad Manders (links) had een goede visavond op zijn kopstek.

Van de vijftien deelnemers hadden er zes niets gevangen deze avond, de overige negen wisten in totaal 37 vissen in hun leefnet te krijgen met een totaalgewicht van 1788 gram. Naarmate de competitie vordert zien we vaak een stijgende lijn in aantallen en gewicht. Misschien een nog wat mager begin vanavond, maar het ziet er naar uit dat het ook deze competitie wel goed zal komen. We gaan ervoor.

Over twee weken, donderdag 1 juni, vissen we de vierde wedstrijd. Tot dan.

De wedstrijdcommissie.

De overige foto's van vanavond vind je hier.