Betere vangsten in 3e Najaarswedstrijd

Meerdere deelnemers vangen ruim in de dubbele cijfers.

Na de vorige wedstrijd spraken we de verwachting uit dat we vanaf de derde wedstrijd wel eens helemaal los zouden kunnen gaan. Vandaag waren de weersomstandigheden in ieder geval veelbelovend: een prachtig opkomende herfstzon met een zeer aangename temperatuur voor deze tijd van het jaar en weinig tot geen wind. Opnieuw kwamen we vandaag met 14 man naar de loting voor deze najaarswedstrijd, weer een goedgevuld wedstrijdparcours dus. Er was vandaag ook beduidend meer bezoek aan de waterkant.

                                
                                Het was goed toeven aan de waterkant op deze prachtige herfstmorgen.

Niet alleen de weersvoorspellingen waren veelbelovend, maar ook de wedstrijd had een goede start. Op de meeste stekken werd van meet af aan goed gevangen. Maar zoals we inmiddels wel ervaren hebben in de wedstrijden, is het eerste uur vaak beslissend voor de uiteindelijke vangst. Zo ook nu, op een aantal stekken viel het daarna een beetje stil en werd het ineens een stuk moeilijker om aan de vis te komen. Geert Cremers zat het vandaag al helemaal niet mee, de eerste twee serieuze aanbeten van een paar brasems wist hij niet te verzilveren. Twee belangrijke vissen kwa gewicht, zeker als je met je aantal ver achterblijft bij de overige deelnemers. Daarmee had hij zijn score tenminste nog iets kunnen verbeteren. Een derde brasem belandde wel in zijn leefnet, dat maakte zijn dag in ieder geval voor een deel goed. Helaas bleef het voor Geert bij deze ene vis.

De beste stek in vak B, de kopstek bij de brug, werd vandaag geloot door Marcel de Hoog. Ook hij had een veelbelovend begin van de wedstrijd, maar de beet ging er ook daar vrij snel weer vanaf. Toch wist Marcel nog 26 vissen in zijn leefnet te krijgen, helaas niet genoeg voor een zege in zijn vak. Die (gedeelde) zege ging naar Geert van den Berg, die blijkbaar vanwege het mooie weer ook  naar de wedstrijd gekomen was. Met 914 gram en 33 stuks bleek hij de sterkste in vak B. Peter Selten deelde met Geert de eerste plaats in vak B met 3702 gram en 13 stuks. Met de vangst van twee flinke brasems erbij, bleek Peter toch ook goed gescoord te hebben.

                                
                                Marcel de Hoog had de doorgaans beste stek geloot in vak B.

Net als in de twee eerdere wedstrijden van deze competitie, werd er in vak A opnieuw veel beter gevangen. Vandaag werden er ook grotere voorns gevangen in dat vak. Wesley Cornelissen meende vandaag een mindere wedstrijd gevist te hebben. Bij het wegen en tellen van zijn vangst bleek Wesley echter voor de derde keer op rij een 1 gescoord te hebben met 52 vissen en een totaal gewicht van 1558 gram. Wiel van der Ven werd tweede met 45 stuks en 910 gram.

De najaarscompetitie staat erom bekend dat er meer gevangen wordt naarmate de competitie vordert. Vandaag zijn er 317 vissen ter weging aangeboden, bijna tweehonderd meer dan vorige week. We zijn dus zeker wel los gegaan zoals de verwachting was, tien deelnemers visten ruim in de dubbele cijfers! We hopen dat we ook dit jaar die stijgende lijn vast kunnen houden. Tot volgende week zaterdag.

De Wedstrijdcommissie.