Betere vangsten op zomeravondwedstrijd

Meer deelnemers vangen vis.

Zoals vorige week afgesproken zaten de deelnemers van de zomeravondcompetitie gisteravond ook op het linker gedeelte van visvijver de Bus. De lange rechterkant, vanaf de schuilhut gezien, wordt voortaan buiten het wedstrijdparcours gehouden. De kopstekken lagen daarmee wel een heel eind uit elkaar en men zat met 3 tot 4 vissers min of meer gegroepeerd. Daardoor was het minder goed te volgen als er ergens een visje gevangen werd. Voor de deelnemers maakte het niet zoveel uit, na de snikhete dag van vandaag was het prettig om op de wat koelere plaatsen in de schaduw te zitten.

    
                                        Martijn Vilé zat helemaal op links op de eerste stek, Marcel de Hoog zat op de laatste stek bij de schuilhut.

Ook deze keer gingen we met vijftien vissers de wedstrijd in, weer volle bak dus. Grote vraag bij deze wedstrijd was natuurlijk of we deze keer wat meer vis zouden kunnen vangen en ook of er meer vissers van de nul af zouden kunnen komen. Marcel de Hoog ging in ieder geval goed van start, in de eerste minuut ving hij al vis. Bij aankomst op de andere kant bleek dat Nol Bergmans ook van meet af aan goed op dreef was. Als alle vis van Nol nou in het leefnet terechtgekomen was, had hij iedereen echt ver achter zich gelaten in deze wedstrijd. Maar naar eigen zeggen was hij vanavond ook op een andere manier aan het stunten of was het nou stuntelen? Zijn wedstrijd verliep in ieder geval niet helemaal vlekkeloos.

                                                                                                  Nol Bergmans wist de vis goed aan het azen te krijgen.

Naarmate de wedstrijd vorderde bleken de meeste deelnemers toch van de nul af te zijn.Toch waren er nog drie, die er maar niet in konden slagen een visje te vangen. Voor het eindsignaal gegeven werd hadden er al twee daarvan opgeruimd, ze hadden geen enkele beweging van de dobber kunnen waarnemen. Wim van de Poll bleef echter van alles proberen tot einde wedstrijd. Peter Roijendijk daarentegen wist in de laatste vijf minuten zijn wedstrijd alsnog ten goede te keren met de vangst van twee vissen. Zo kan het dus ook gaan.

Het tellen en wegen van de vangsten na de wedstrijd nam wel even wat tijd in beslag, het was een behoorlijk eind lopen om alle stekken af te gaan. Maar als prettige bijkomstigheid was er ook meer te tellen en te wegen. We kwamen uit op 28 stuks met een totaalgewicht van 4215 gram. Bijna de helft van dat gewicht werd door Geert van den Berg ingebracht, één van zijn twee vissen was een flinke brasem.

Ondanks dat Nol Bergmans wat vissen ‘gemist’ had, wist hij toch deze wedstrijd te winnen met 8 stuks en een gewicht van 377 gram. Geert van den Berg en Wiel van der Ven deelden de tweede plaats vanavond door de combinatie van gewicht en aantal als wedstrijdelement.

De wedstrijdcommissie.
 

De overige foto's van vanavond staan hier.

Het wedstrijdrooster is aangepast.