Competitie eindigt met fotofinish

Laatste wedstrijd op Hondongpark met rustig herfstweer.

Met een regenachtige dag in de voorspellingen zouden we deze Najaarscompetitie moeten gaan afsluiten. Niets was minder waar, het werd zelfs een aangename ochtend aan de waterkant. Alle elf deelnemers waren goed voorbereid naar de loting voor de achtste en laatste wedstrijd gekomen op het Jan Hondongpark in Grave. Voor een paar vissers was het zonneklaar wat er vandaag gebeuren moest: punten wegvissen van een slecht gescoorde wedstrijd eerder in de competitie!

                                
                                De visparaplu was vanmorgen eigenlijk niet eens nodig. 
 

Het zat ons mee vanmorgen, van regen was eigenlijk geen sprake en zelfs de zon liet zich zo nu en dan even zien, ook de temperatuur was aangenaam voor deze tijd van het jaar. Bovendien zat er behoorlijk trek op het water, hetgeen de activiteit van de vis bevorderde. Bij een eerste rondgang hoorden we al dat iedereen vis had, sommigen hadden zelfs de dubbele cijfers al kunnen noteren.

Zoals we vorige week al schreven zou het vandaag een spannende eindstrijd gaan worden. Eric van der Zanden had koploper Marcel de Hoog ingehaald en beiden wisten dat het in deze laatste wedstrijd zou gaan om het verschil van twee wedstrijdpunten van tafel te krijgen. Beide vissers gingen vol goede moed de wedstrijd in. Eric eigenlijk iets te enthousiast, want bij het te water gooien van zijn leefnet bleek zijn schepnet meegegaan te zijn. En daar zat nog geen steel aan……

                                
                                Marcel de Hoog wist wat hem te doen stond. Hij had in ieder geval gunstig geloot.

Het vermelden van de scores per wedstrijd bij ieder verslag op de website, lijkt de competitiedrang te verhogen. Zo ook de strijd om de derde positie in de ranglijst. Peter Selten had al een paar keer eerder verteld dat het hem regelmatig overkomen was, dat hij net buiten de prijzen eindigde in het eindklassement. Wat hem betreft zou een vierde prijs in de competitie een goed voornemen zijn. Met een aantal deelnemers meer is dat zeker geen slecht idee.

Felix de Man had door zijn werk twee wedstrijden voorbij moeten laten gaan, maar stond er desondanks goed voor in het klassement. Vandaag was zijn enige kans om een slecht resultaat van een eerdere wedstrijd weg te vissen. Om precies te zijn ging het om tenminste 5 punten wegvissen om in de prijzen te kunnen vallen. Zou het Felix lukken om bij de eerste drie te eindigen?

                                
                                Felix de Man moest nog flink aan de bak voor een podiumplaats.

Tegen elven merkten we dat de trek op het water er langzaam uit ging, de vangsten namen behoorlijk af. Het kostte heel wat moeite om nog aan de vis te komen, er werd gestreden tot de laatste minuut. Toen zat ook deze competitie er weer op en moest er geteld en gewogen worden.

Deze laatste wedstrijd was er weer goed gevangen: 278 stuks met een totaalgewicht van 9993g. Wiel Kuypers had vandaag de beste papieren met 36 stuks en 1100g en werd winnaar van de dagprijs. Peter Selten had met de vangst van een flinke brasem wel een 1 op gewicht gescoord, maar op aantal bleef hij helaas een stuk achter op de andere vissers. Peter kwam daardoor vandaag uit op vijf wedstrijdpunten, met als gevolg voor het eindklassement ………………. Jawel, een vierde plaats (!).

Felix de Man wist vandaag inderdaad vijf punten weg te vissen en werd derde in de ranglijst, knap gedaan! In de strijd om de eerste en tweede plaats kwamen Eric van der Zanden en Marcel de Hoog tot een fotofinish, beiden kwamen uit op 9 wedstrijdpunten. Met 7503 tegen 6113 gram totaalgewicht in de wedstrijden, moest Marcel toch echt Eric als zijn meerdere erkennen.

Proficiat mannen!

De Wedstrijdcommissie.


De scores in deze achtste en laatste wedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 981 35 3 2 5 2
Wiel van der Ven 617 24 9 7 16 9
Peter Heesakkers 799 28 6 6 12 6
Eric van der Zanden 670 29 8 5 13 7
Edwin Kerstens 896 33 4 3 7 3
Peter Selten 2370 16 1 9 10 5
Peter Roijendijk 368 10 11 11 22 11
Wim Kerstens 728 19 7 8 15 8
Ad Manders 568 16 10 9 19 10
Felix de Man 896 32 4 4 8 4
Wiel Kuypers 1100 36 2 1 3 1

Het totaaloverzicht van deze Najaarscompetitie staat hier.