3e Jeugdwedstrijd op regenachtige avond

Alle deelnemers vangen vis.

We hadden er vandaag een hard hoofd in: zou de gestage regenval een keer gaan stoppen? Wedstrijdleider Wiel van der Ven had er het volste vertrouwen in, de regen zou een heel stuk minder worden en misschien zou het tijdens de wedstrijd wel eens droog kunnen zijn. Op de motregen na kreeg hij gelijk, gelukkig maar!

Vanavond weer de vier deelnemers van de eerste wedstrijd aan het water. Dit keer was er voor gekozen wat meer ruimte tussen de vissers te laten. Zo kwam het dat Devin Bisschops op de kopstek kwam te zitten na de loting.

                                                   
                                                   Devin zat op een mooie stek en kon dicht tegen het pompenblad aan vissen.

De tweede stek was geloot door Daan Kerstens, die hier de vorige keer ook zat en goed vis ving en dagwinnaar werd. Wie weet lukte dat vanavond ook weer. Op de derde stek zat Britt Royendijk, bijgestaan door vader en zusje. Op de laatste stek zat Dejan Bisschops.

                                                   
                                                   Britt in opperste concentratie: zou het dit keer wel lukken een vis te vangen?

Door de lichte motregen bleven de bezoekers in de schuilhut zitten, zij hadden goed zicht op een groot deel van het water, echter niet op het gehele deelnemersveld. Wat zij wel zagen was dat er op een aantal plekken vis actief was: sporen van aasbelletjes en springende vis.
Bij de deelnemers bleven de eerste aanbeten de eerste tijd echter uit. Uiteindelijk wist Dejan Bisschops de eerste vis te vangen, een flinke voorn van 22 cm. De wedstrijd was los. Al snel had iedere deelnemer een vis gevangen om te laten meten. Toch bleef het voor drie van de vier vissers hierbij.

                                                   
                                                   Dejan bleek de beste stek geloot te hebben, hij bleef wel vis vangen.

Deze wedstrijd had dus als positieve kant dat iedereen in ieder geval van de nul af kwam. Het had alleen fijn geweest als de vangsten wat beter waren. Het verschil was wederom groot, Dejan wist vijf keer een vis binnen te halen. Hij won overtuigend met 86 cm vis de dagprijs.

                                                   
                                                   Dejan ontvangt de dagprijs uit handen van wedstrijdleider Wiel van der Ven.

Met nog drie wedstrijden in het vooruitzicht staat de kans op het winnen van de dagprijs nog voor iedereen open. Daar gaan we dan ook voor! We hopen dat iedereen op maandagavond 30 mei a.s. weer van de partij is, tot dan.

Het Bestuur.

Alle foto's van deze wedstrijd vind je hier.