Derde wedstrijd met close finishes

We hebben een licht stijgende lijn te pakken.

Na een koude nacht met zelfs al de eerste vorst in het land, kwamen gisteren negen deelnemers naar de loting voor de derde wedstrijd van de Najaarscompetitie op visvijver de Bus. Dit weekend zou de temperatuur nog ruim boven de tien graden uitkomen, maar op deze morgen bleef het nog koud bij een bewolkte lucht. De sfeer onder de deelnemers was er echter niet minder om, er werd heel wat af gelachen.

                                
                                Met een warmtepak aan was het goed te doen aan de waterkant.

Zo in het begin van de wedstrijd viel er ook het nodige te beleven. Felix de Man wist een flinke zeelt te haken en te landen en Ad Manders had al vrij snel een snoek te pakken. Deze laatste telt niet mee in een wedstrijd en werd ook gelijk aan de andere kant van de dam teruggezet. Het duurde nog enige tijd voor de beet terugkwam op de stek van Ad.

Op de meeste stekken kwam de vis maar moeilijk tot azen, bij Wiel van der Ven lukte dat zelfs bijna helemaal niet. Op de anders zo favoriete stek op de eerste vlonder bij de schuilhut was het vandaag zo goed als stil, met heel veel moeite ving Wiel slechts twee visjes en eindigde daarmee als laatste.

                                
                                Op de stek bij Wiel van der Ven bleef het lang stil.

Pas later in de wedstrijd werden de grotere voorns gevangen, Marcel de Hoog ving zelfs nog een flinke winde. Maar als je een beetje onderuit in je stoel hangt kost het wat meer tijd om in actie te komen en aan te slaan. De vis had het aas al bijna verteerd (..), maar kon gelukkig nog goed onthaakt worden. Met het verbeteren van de visstand op dit deel van de Bus hebben we meer variatie in de vangsten gekregen.

                                
                                Marcel de Hoog in actie met zijn vangst.

Als we na het eindsignaal rondgaan om te wegen en te tellen, komen we erachter dat de onderlinge verschillen miniem zijn. Je kunt zelfs spreken van close finishes, de aantallen liggen dicht bij elkaar. Wat betreft gewicht was er bij Felix de Man sprake van een uitschieter door zijn gevangen zeelt. Mede hierdoor kwam het totaalgewicht van deze wedstrijd een stuk hoger uit dan in de eerste twee wedstrijden. En ook met elf stuks meer hebben we een licht stijgende lijn in de wedstrijdresultaten zeker te pakken.

Felix de Man en Wiel Kuypers deelden vandaag de eerste plaats met één wedstrijdpunt, de dagprijs ging naar Felix door het hogere gewicht. Marcel de Hoog en Wim Kerstens deelden de derde plaats met ieder drie wedstrijdpunten.

Volgende week zondag vissen we weer op de Raam in Grave aan het Hondongpark en hopen daar die stijgende lijn vast te houden, we gaan het zien!

De Wedstrijdcommissie.


De getallen van vandaag:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 590 5 2 4 6 3
Wiel van der Ven 168 2 9 9 18 9
Peter Heesakkers 253 5 6 4 10 6
Eric van der Zanden -- --        
Edwin Kerstens -- --        
Peter Selten 461 4 3 7 10 6
Peter Roijendijk 204 6 8 1 9 5
Wim Kerstens 324 6 5 1 6 3
Ad Manders 244 3 7 8 15 8
Felix de Man 2104 5 1 4 5 1
Wiel Kuypers 328 6 4 1 5 1