Derde wedstrijd op droge morgen

Geen trek op het water, vangsten vallen tegen.

Na een week met behoorlijk wat regen troffen dertien wedstrijdvissers elkaar gisteren aan de Lage Raam. Deze zaterdag stond op de weerkaart als enige dag van deze week zonder regen te boek, de visparaplu was wel mee maar dus niet nodig. Het enige wat ons wel zorgen baarde was dat er geen trek op het water zat. Even werd nog gedacht om naar het Kanaal uit te wijken, maar de meerderheid wilde hier vissen.

                                
                                Het beloofde een mooie droge dag te worden.

Hoewel er ook deze keer gewoon geloot was voor de steknummers, leek het wel dezelfde opstelling als vorige week. De meeste vissers zaten op dezelfde stek. Je zou haast denken dat de tentjes voor het overnachten net opgeruimd waren. Niets was minder waar, toeval bestaat dus echt.

De deelnemers gingen vol goede moed de wedstrijd in. Als we na het eerste uur langs de stekken gaan, vernemen we dat de vis maar moeilijk tot azen te krijgen is. Na de eerste voorzichtige aanbeten viel het bij de meesten al vrij snel stil. Vier vissers wisten deze wedstrijd slechts met heel veel moeite één visje binnen te halen, twee deelnemers kwamen helemaal niet van de 0 af.

                                
                                Na de vangst van vier vissen viel het stil bij Wiel van der Ven.

Twee deelnemers wisten wel tot een goede vangst te komen. Buiten het feit dat het gewoon goede vissers zijn, maakten deze twee gebruik van de gunstige plaatsen in een wedstrijdparcours. De één zat op een kopstek, de ander had een veldje met pompenbladen recht tegenover zijn stek. Peter Roijendijk, die op de kopstek zat, ving geregeld een visje en genoot ondertussen ook van zijn radio. Marcel de Hoog had een voorzichtig begin van de wedstrijd, maar ging steeds beter vangen. Van het bezoek wat langs kwam hoorden we al dat Marcel wel eens de winnaar zou kunnen zijn vandaag.

                                
                                Marcel de Hoog beleefde een mooie wedstrijdmorgen.

Als we na de wedstrijd rondgaan om te wegen en te tellen, komen we erachter hoe groot de verschillen onderling zijn. Met een totaal van 66 stuks zaten we opnieuw iets lager, de dalende lijn in deze competitie zit er nog steeds in. De eerste meting was bij Peter Roijendijk, hij kwam uit op 16 stuks en 386gr. Marcel de Hoog bleek 27 vissen in zijn leefnet te hebben, maar kwam 14 gram te kort om overall winnaar te zijn van deze wedstrijd. De dagprijs ging naar Peter Roijendijk, zijn tweede zege in deze competitie.

Zoals bekend vissen we de volgende wedstrijd op zaterdag i.v.m. de festiviteiten op kasteel Tongelaar aanstaande zondag.
Graag tot zaterdag dus!

De Wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog    372    27      2     1     3         1
Tonny van Kuppenveld    248     6      4     3     7         3
Koos van Overdijk    213     1      5     8    13         6
Wiel van der Ven    195     4      6     5    11         5
Geert Cremers    266     5      3     4     7         3
Henk Teunesen    177     2      7     6    13         6
Wiel Kuypers      0     0     13    13    26        13
Edwin Kerstens    164     1      9     8    17        10
Wim Kerstens    146     1     11     8    19        11
Peter Selten      --     --        
Ad Manders    177     1      7     8     15         8
Eric van der Zanden    159     2     10     6     16         9
Peter Roijendijk    386    16      1     2      3         1
Peter Heesakkers      0     0     13    13     26        13