Derde wedstrijd op nieuwe stekken

Voorzichtige start op Lage Raam.

Gisteren verplaatsten we het wedstrijdparcours van de Najaarscompetitie naar de Lage Raam aan de Hoevensedijk. De door de Federatie en het Waterschap geplande visstekken waren nu dan toch gerealiseerd. Zeer ruime stekken, maar helaas niet allemaal even goed bruikbaar. Er lagen op meerdere plekken nog steeds flinke boomstammen van de laatste storm op de kant en waarschijnlijk ook nog in het water.

Negen deelnemers waren gistermorgen present bij de loting voor de derde Najaarswedstrijd, Eric van der Zanden moest helaas verstek laten gaan. De dag begon grijs, maar het was in ieder geval droog. De wedstrijd ging goed van start, want er werd door vrijwel iedereen van meet af aan vis gevangen.

                                
                                Er waren mooie ruime stekken gemaakt aan de Lage Raam.
 

Na een kleine anderhalf uur werd de activiteit in het water echter een stuk minder, op sommige stekken viel het zelfs helemaal stil. Ook de doorbrekende zon bracht geen verbetering in de vangsten. Iedereen deed zijn uiterste best om de vis te zoeken op verschillende dieptes, onder het kantje en veraf. Eigenlijk werd de wedstrijd in de eerste helft dus al beslist.

Opvallend genoeg bleken vandaag de kopstekken weinig voordeel op te leveren. Zowel Marcel de Hoog als Wiel Kuypers moesten er alles aan doen om in de wedstrijd te blijven. Beiden kwamen niet verder dan 5 stuks. Wiel had meer van zijn stek verwacht, zeker met het pompenblad waar hij tegenaan kon vissen. Tot overmaat van ramp moest hij ook nog eens een gehaakte zeelt lossen.

                                
                                Wiel Kuypers had de laatste kopstek geloot.

Peter Selten en Peter Roijendijk, op de middensectie, bleken vandaag toch echt de sterksten van het veld. Beiden wisten uit te komen op één wedstrijdpunt. Door meer vangstgewicht was de dagprijs voor Peter Selten. Als derde eindigde Max Cuppen met 13 stuks en 732g. Goed gevist mannen!

Volgende week zondag gaan we voor een herhaling aan de Lage Raam. Per week beslissen we waar de volgende wedstrijd gehouden wordt. Het wedstrijdrooster op de website wordt zo actueel mogelijk bijgehouden, zodat ook bezoekers aan de wedstrijden weten waar we zitten.

De Wedstrijdcommissie.


Hier de cijfers van vandaag:

Deelnemer Gewicht  Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Felix de Man 559 5 8 6 14 8
Marcel de Hoog 528 5 9 6 15 9
Peter Roijendijk 834 21 2 1 3 1
Geert Cremers 590 5 6 6 12 7
Peter Selten 905 20 1 2 3 1
Max Cuppen 732 13 3 3 6 3
Ad Manders 594 7 5 5 10 4
Wiel Kuypers 634 5 4 6 10 4
Wim Kerstens 577 9 7 4 11 6