3e Zomeravondwedstrijd ook op het Kanaal

Meer deelnemers vangen vis.

Bij visvijver de Bus was vanavond eigenlijk alles op orde om er een wedstrijd te houden: er was rondom gemaaid en het toegangspad naar ons viswater bleek netjes geëgaliseerd te zijn. Helaas was de overlast van de moerasvliegjes nog niet voorbij, dus is er voor deze wedstrijd opnieuw uitgeweken naar het Peelkanaal ter hoogte van Fitland in Mill.

Een rustige avond wat betreft het weer, maar ook wat betreft de stroming in het Kanaal, deze was er niet of nauwelijks. Daarmee ook een rustige aanloop naar de vangst van de eerste vissen. Op het moment dat de vis bij Ad Manders voorbijtrok was deze even niet aanwezig, tenminste zo leek het. Hij behoorde tot de paar vissers die het deze wedstrijd zonder vis moesten stellen.

                                                  
                                                Ad Manders moest zijn aandacht verdelen tussen de wedstrijd en een zakelijke afspraak.

De meeste deelnemers kwamen vanavond uit op één of twee vissen, ook Wim van de Poll was blij dat hij dit keer twee vissen in zijn leefnet had en vermoedelijk hoger zou eindigen dan de vorige twee keren. Hij onderhandelde nog even met buurman Geert om zijn vis over te nemen, maar die prijs was blijkbaar te hoog.

                                                  
                                                  Wim van de Poll had liever aan de Bus gezeten, maar was toch blij met zijn vangst.

Ook deze avond zaten de deelnemers in twee groepen aan het water, links en rechts van de brug aan de Langenboomseweg.

Aan die linkerkant (noordzijde) was er enige opschudding. Er bleek een bever(rat) actief aan de overkant van het water. Het was even schrikken toen het beest plotseling boven water kwam. In dit gedeelte van het Peelkanaal blijken ook regelmatig ratten gespot te worden. Met deze wetenschap is het dan ook raadzaam in het vervolg een ontsmettingsmiddel in de viskist mee te nemen. Door tijdens en na de wedstrijd even je handen schoon te maken kan je een hoop narigheid van een eventuele besmetting voorkomen.

Zoals gezegd kwamen de meeste deelnemers uit op één of twee vissen. Bij de weging en telling na de wedstrijd bleek Johnny Cornelissen de zwaarste vis gevangen te hebben: een bak van een voorn die maar liefst 364 gram op de weger aangaf. De uitslag qua punten zal vanavond dicht bij elkaar liggen. Nadere informatie daarover is in te winnen bij Wiel van der Ven.

                                                  
                                                  Johnny Cornelissen had zijn avond: de zwaarste vis en het spotten van de bever(rat).

Omdat het nog niet zeker is of de Bus de volgende keer ‘vliegjesvrij’ is, is er afgesproken dat er voor de wedstrijd van 26 mei a.s. verzameld wordt bij het Kanaal. Tot dan!

De wedstrijdcommissie.

Meer foto's van deze wedstrijd staan hier.