Finale jeugdwedstrijden met verrassingen

Topvangsten zorgen voor verschuivingen in het klassement.

Gisteravond kwamen vijf deelnemers aan de jeugdcompetitie voor de loting van de laatste wedstrijd naar de Bus. Drie andere wedstrijdvissertjes moesten helaas verstek laten gaan wegens een avond van school. Na heel veel regen gisteren was het in de namiddag eindelijk weer droog geworden. 

                                
                                Opnieuw een mooie zomeravond aan de Bus.

Net als bij de voorgaande wedstrijden werden emmers met water gebruikt om de vangst in te bewaren. Dit om zo min mogelijk geloop langs de waterkant te hebben. Bij Robin Cornelissen moest er tussentijds toch wel even gemeten worden, hij had al aardig wat visjes in zijn emmer zitten. Dat werd even snel geregeld door wedstrijdleider Wiel van der Ven en Wessel Merkus.

Het was gisteravond wel vissen met hindernissen, de aanwezige lichte wind wilde nog wel eens uit verschillende richtingen komen. Dat bemoeilijkte het ingooien van de lichte tuigjes bij meerdere deelnemers. Dat werk werd dan ook overgenomen door de vaders, maar ondanks hun vaardigheid gebeurde het toch ook een paar keer dat de tuigjes vast kwamen te zitten in een overhangende rietstengel. Gelukkig werd er met deze hulp geen tuigje in de war gegooid of kapot getrokken. Dat was maar goed ook, want de vis was volop actief op een aantal plaatsen. 

                                
                                Devin Bisschops viste scherp op links onder het kantje.

Op de stekken rechts werd de hele wedstrijd door goed gevangen, links was het blijkbaar veel moeilijker een visje te vangen. Toch werd daar het geduld alsnog beloond, iedereen ving uiteindelijk wat. Eén van de vissen van Danjel Cornelissen was zelfs een prachtige grote voorn, die hadden we tot nu toe gemist in de wedstrijden. Deze zou zomaar eens de grootste vis kunnen zijn van deze competitie.......

Daan Kerstens kreeg tegen het einde van de wedstrijd een aanbeet van een grote vis, vermoedelijk een zeelt. Dit was een klusje voor zijn vader om die te drillen, met een topelastiek in je hengel valt dat immers niet mee. Na een lange dril en verwoede pogingen de vis van de lelies weg te houden, brak helaas de lijn. Ontzettend jammer voor Daan, hij had de centimeters goed kunnen gebruiken in deze competitie.

                                
                                Met veel geduld wordt geprobeerd de vis bij de lelies weg te houden.

In deze laatste wedstrijd zijn de meeste centimeters vis van de competitie gevangen: 398 cm! Een mooi resultaat voor een wedstrijd.
Robin Cornelissen en Devin Bisschops namen het overgrote deel van deze uitslag voor hun rekening. Ze vingen samen 33 vissen met een gezamenlijke lengte van 323 cm. Goed gedaan jongens! Met een verschil van 3 vissen en 43 cm wist Devin ook deze wedstrijd te winnen. Hij ontving voor de derde keer de dagprijs in deze competitie, een mooie prestatie.

                                
                                Devin Bisschops met de mooie dagprijs.

Volgende week sluiten we dit seizoen af met de prijsuitreiking bij Ada, woensdag 19 juli om 20.00 u. Tot dan!

Het Bestuur.