Geslaagde uitwisseling met Langenboom

Wisseltrofee blijft waar hij is.

Afgelopen twee zaterdagen kwamen vissers van HSV De Rietvoorn en HSV Het Kanaal weer bijeen op visvijver de Bus voor de traditionele uitwisselingsactiviteit. Sinds 1995 vissen beide verenigingen jaarlijks gezamenlijk twee wedstrijden met elkaar. Naast de te winnen wisseltrofee zijn er prijzen voor de eerste vier plaatsen en een poedelprijs per wedstrijd voor wie de minste vis vangt. Dit alles wordt gesponsord door de RegioBank.

Vakantie, verhinderd, vierdaagse gelopen. Verschillende redenen om niet mee te kunnen doen met de eerste uitwisselingswedstrijd met HSV De Rietvoorn uit Langenboom. Op zaterdag 23 juli zijn er slechts vijf deelnemers van HSV Het Kanaal op het evenement afgekomen. Hoe dat bij de deelnemers van HSV De Rietvoorn zit weten we niet, maar ook zij komen slechts met vijf deelnemers voor de loting die dag.

De tien deelnemers zitten verspreid over het rechter gedeelte en de dam van visvijver de Bus. Veel tussenliggende stekken zijn wel uitgezet, maar niet bemand. Bij Toon Roefs op de dam verloopt de wedstrijd vanaf het begin zeer goed, hij heeft een mooie stek links achter. Een paar vissers zitten op het rechtse lange stuk en zijn het er al snel over eens: deze kant van het viswater moeten we maar niet meer gebruiken tijdens een wedstrijd. Op de één of andere manier wil het hier niet zo goed lukken tijdens zo’n activiteit.

Wat we wel allemaal hadden: het was genieten aan de waterkant op deze mooie zomerse morgen, het was goed toeven aan de Bus. Prettige bijkomstigheid: iedereen wist een visje te vangen, het gemiddelde lag echter niet hoog. Zo verloopt het seizoen tot nu toe, waar men ook vist.

                                                   
                                                  Jan Verberk kreeg een mooie stek vooraan toegewezen, voor hem is het te ver lopen.

Vandaag, 30 juli 2016, komen negen deelnemers voor de tweede wedstrijd naar de loting,Theo Kuypers had zich afgemeld. Deze wedstrijd vissen er nog vier vissers mee, maar dan buiten mededingen. Zij waren er de eerste wedstrijd niet bij. Voor de einduitslag vissen er dus maar negen deelnemers mee.

De lange rechterkant van de Bus is dit keer niet gebruikt voor de wedstrijd, de meeste deelnemers zitten ruggelings aan weerszijden van de dam. Jan Verberk zit ook deze keer weer dicht bij de schuilhut, voor hem is het is nu eenmaal ondoenlijk om zo ver te lopen.
Ook vandaag zijn de vangsten niet om over naar huis te schrijven, twee vissers vangen zelfs helemaal niets. Echte uitschieter daarentegen is Harrie Brans, hij weet er 25 stuks in zijn leefnet te laten belanden.

                                                   
                                                   Zicht op de dam, waar de benodigde stekken waren vrijgemaakt.

Na een eigenlijk te rustig verlopen wedstrijdmorgen wordt er gewogen en geteld. Hier de totalen uit 2 wedstrijden:

                              
Deelnemer Vereniging Gewicht (gr.) Aantal
       
Harrie Brans HSV De Rietvoorn 1233 38
Toon Roefs HSV De Rietvoorn   789 23
Nol Bergmans HSV Het Kanaal   558 13
Peter Hendriks HSV De Rietvoorn   669 16
Wiel van der Ven HSV Het Kanaal   594 11
Jan Verberk HSV De Rietvoorn   425 13
Geert Crooijmans HSV Het Kanaal   493   8
Wim van de Poll HSV Het Kanaal   186   3
Theo Ermers HSV Het Kanaal   150   1
       
Vissers 1 wedstrijd:      
Theo Kuypers HSV De Rietvoorn   173   3
Peter Heesakkers HSV Het Kanaal   235   3
Tonny van Kuppenveld HSV Het Kanaal   190   2
Theo Slaats HSV De Rietvoorn   128   6
Wil van Boekel HSV De Rietvoorn   213   5
       
Totaaluitslag:      
HSV De Rietvoorn 21 punten    
HSV het Kanaal 33 punten    
       

                                                   
                                                   Na de wedstrijd wordt er druk gerekend door Toon en Wiel, Peter luistert aandachtig mee.

Toon Roefs roept iedereen bijeen en doet het woord. Allereerst bedankt hij HSV Het Kanaal voor de gastvrijheid en het mogen gebruiken van visvijver de Bus voor deze activiteit. Bij het bekendmaken van de winnende vereniging, geeft Toon aan dat er eigenlijk geen sprake meer kan zijn van een wisseltrofee: ook dit jaar blijft deze bij HSV De Rietvoorn (!)
 
Harrie Brans is, net als vorig jaar, overtuigend winnaar van deze uitwisseling en mag naast de wisseltrofee dan ook de envelop met de eerste prijs in ontvangst nemen. Zoals vorige week al verteld is, hoeven de deelnemers geen geld in te leggen om mee te kunnen doen aan deze uitwisseling. Alle prijzen worden gesponsord door de RegioBank.

Op de tweede plaats is Toon Roefs geëindigd. Hij staat zijn prijs af aan HSV Het Kanaal als dank voor de gastvrijheid. Wim van de Poll neemt namens die vereniging de envelop in ontvangst. Nol Bergmans eindigt als derde en Peter Hendriks sluit de rij van winnaars op de vierde plaats.

                                                   
                                                  Harrie Brans, Nol Bergmans, Peter Hendriks en Toon Roefs poseren nog even voor een foto.

Er is ook nog een poedelprijs voor diegene die het minste aantal vis had gevangen per wedstrijd. Deze prijs was voor Theo Ermers voor de eerste wedstrijd en voor Peter Hendriks voor de wedstrijd van vandaag. Als saillant detail vertelde Toon Roefs dat Theo Ermers ook vandaag voor de poedelprijs bleek te gaan….. Theo vertelde hem namelijk tijdens de wedstrijd dat hij de angel maar van de lijn geknipt had. Dat je dan op nul vissen eindigt, tsja, daar had Theo even geen rekening mee gehouden.

Misschien waren er wel minder deelnemers vanwege de gekozen datums, maar we kunnen toch terugkijken op een geslaagde activiteit.

Tot volgend jaar!

Bestuur HSV De Rietvoorn en Bestuur HSV Het Kanaal.

Meer foto's staan hier.


Artikel bijgewerkt op 1 augustus 2016.