Goede resultaten op vierde najaarswedstrijd

Totaalgewicht en aantal lopen verder op in de wedstrijdresultaten.

Op deze mooie oktobermorgen kwamen elf deelnemers naar de Raam in Grave voor de loting van de vierde wedstrijd van de Najaarscompetitie. Ad Manders had eindelijk een weekend vrij en wilde graag aanschuiven in deze competitie. Hij weet nog niet zeker of hij ook de laatste vier wedstrijden kan meevissen en dus mee kan dingen naar de prijzen, maar voor de gezelligheid meedoen is voor Ad ook heel wat waard. Peter Roijendijk en Theo Ermers lieten vandaag verstek gaan.

Het was vandaag opvallend dat een aantal deelnemers hetzelfde steknummer trokken bij de loting, waar ze in eerdere wedstrijden ook zaten. Tonny van Kuppenveld zat weer op stek 1 en Edwin Kerstens zat zelfs voor de derde keer op rij op nagenoeg dezelfde plaats. In het eerste uur van de wedstrijd werd overal vis gevangen, een paar deelnemers zaten al snel boven de tien stuks. Een veelbelovend begin van deze wedstrijdmorgen, alles leek erop dat we de stijgende lijn in de wedstrijdresultaten wel eens zouden kunnen vasthouden.

                                
                                Ook deze wedstrijdmorgen was het goed toeven aan de Raam in Grave.
 

Op een paar stekken na bleef de vis bijna overal even actief. Helaas werd er wel de nodige keren mis geslagen door een aantal deelnemers, wat langer wachten bij een aanbeet bleek de oplossing voor het probleem. In een eerdere wedstrijd had Tonny van Kuppenveld op stek 1 last gehad van een snoek, die een aanval deed op zijn aangeslagen vis. Vandaag was het een meerkoet die maar niet van zijn stek wilde wijken. Het onvermijdelijke gebeurde dan ook, de watervogel werd helaas gehaakt. Het kostte Tonny veel vistijd om het beest te bevrijden en het duurde nogal even voordat de beet er weer op zat. Uiteindelijk kwam Tonny nog uit op een totaal van 28 stuks, misschien genoeg om toch nog hoog te eindigen vandaag.  

Door de toenemende wind kwam er wat meer trek op het water, het was lastig om de dobber op zijn plek te houden. Met het voeren had men daar ook een beetje last van. Eric van der Zanden kon het voeren wat preciezer uitvoeren, hij maakte gebruik van een cupset. Deze methode leverde hem in ieder geval genoeg vis op, want deze bleef goed op zijn voerplek zitten.

                                
                                Eric van der Zanden zat in het midden, maar behaalde een goed resultaat.

De wedstrijd een beetje volgend, zou het vandaag wel eens een heel goed wedstrijdresultaat kunnen opleveren. We hadden inderdaad een hoop te wegen en te tellen na afloop, we kwamen uit op 200 stuks met een totaalgewicht van 11.210gr. Vergeleken met de resultaten van de vorige drie wedstrijden hebben we de stijgende lijn dus nog steeds te pakken, en hoe!

                                
                                Een goed gevuld weegnet zien we graag na een wedstrijd.

Eric van der Zanden bleek het vandaag het beste gedaan te hebben met 1837gr en 30 stuks. Peter Selten werd tweede met 2818gr en 23 stuks, Tonny van Kuppenveld behaalde met 878gr en 28 stuks de derde plaats in de ranglijst van deze wedstrijd.

Graag tot volgende week zaterdag!

De Wedstrijdcommissie.