Goede start van de Najaarscompetitie

We hebben de stijgende lijn te pakken.

Na een koude nacht met de eerste vorst aan de grond, komen tien deelnemers van de Najaarscompetitie voor de loting van de tweede wedstrijd naar de Raam in Grave. De één was wat beter voorbereid voor de koude start van deze morgen dan de ander. Het beloofde vandaag wederom een mooie zonnige najaarsdag te worden, maar op een aantal stekken duurde het echter wat langer voordat men van de warme zonnestralen kon genieten. Als je dan wat minder dik gekleed bent is het niet prettig als je in de schaduw van de bomen zit.

                                
                                Met een mooie zonsopkomst gingen we de tweede wedstrijd in.
 

Er zat vrijwel geen trek op de Raam, een zwak briesje uit noordelijke richting zorgde juist voor een lichte stroming in de bovenste waterlaag in tegengestelde richting. Het zorgde er in ieder geval voor dat de afstervende algen van de stekken verdween. Als er meer stroming op het water zit is de vis veel actiever in het aasgedrag. Nu moest er van alles gedaan worden om de vis aan het azen te krijgen en dat had gelukkig al vrij snel resultaat. Op vrijwel alle stekken werd vanaf begin af aan vis gevangen. De meest populaire stek op dit wedstrijdparcours is de eerste bij het bootje wat hier afgemeerd ligt. Tijdens de eerste wedstrijd van deze competitie had Edwin Kerstens daar vorige week al zijn slag geslagen met 17 stuks.

Vandaag werd die eerste stek geloot door Tonny van Kuppenveld. Na het beginsignaal begon het daar meteen goed te lopen wat aanbeten betreft. Het enige nadeel op die stek is de aanwezigheid van snoek. In zijn territoriumdrift gebeurt het nogal eens dat deze een aanval doet op een net aangeslagen vis. Wiel van der Ven vertelde Tonny hoe hij er beter in zou kunnen slagen de vangst ook daadwerkelijk in zijn leefnet te krijgen. Zo gezegd zo gedaan, Tonny wist op deze manier de één na de andere aanbeet te verzilveren, de snoek kreeg geen kans meer om aan te vallen. Dat is het mooie aan deze wedstrijdgroep, men is bereid elkaar te helpen om betere vangsten te krijgen.

                                
                                Tonny van Kuppenveld beleefde een mooie wedstrijdmorgen.

De snoek was inmiddels bij Wiel van der Ven op de stek aanbeland. Al snel kostte het Wiel een eerste tuigje, bij het peilen van een nieuwe sloeg de snoek opnieuw toe. Voor Wiel was de wedstrijd eigenlijk wel over, helaas voor hem een tweede wedstrijd met een minder goed resultaat.

Als we na het eindsignaal rondgaan om te wegen blijkt dat we het vandaag een stuk beter gedaan hebben dan in de eerste wedstrijd. Bovendien konden alle deelnemers hun vangst ter weging aanbieden, met zijn tienen kwamen we vandaag uit op 122 stuks met een totaalgewicht van 5069gram. Tegenover de 59 stuks en 3194gram van vorige week hebben we de stijgende lijn te pakken in deze competitie. Alle ogen zijn dan ook gericht op de komende wedstrijden om die lijn vast te houden.

Met 35 stuks en een gewicht van 1087gram won Tonny van Kuppenveld zeer overtuigend deze tweede wedstrijd, Edwin Kerstens scoorde ook deze wedstrijd goed met 470gram en 12 stuks en werd daarmee tweede. Beide heren gaan nu aan kop in deze competitie met ieder drie wedstrijdpunten.

Graag tot volgende week zaterdag!

De wedstrijdcommissie.