Goede vangsten in tweede wedstrijd

De competitie is losgegaan op de Vissteeg.

Met 2 afmeldingen en twee vissers die gisteravond voor hun eerste wedstrijd naar de loting kwamen, gingen we ook de tweede wedstrijd van de zomeravondcompetitie in met twaalf deelnemers aan de waterkant. Groot verschil met vorige week was dat er vanavond van meet af aan gevangen werd en door iedereen. Op sommige stekken zat men zelfs al vrij snel in de dubbele cijfers! Wiel van der Ven had niet alleen een kopstek geloot, maar ging ook de hele wedstrijd aan kop wat vangsten betreft. Hij ving slag over slag vis en loste er zo nu en dan eentje tijdens het afsteken. Hij had dan ook wel wat in te halen, vorige week kwam hij namelijk niet van de nul af.

                                
                                Het was goed toeven aan de Lage Raam.
 

Een aantal leden van de vereniging kwamen een kijkje nemen bij deze wedstrijd. Dat wordt altijd zeer op prijs gesteld, op menige stek waar men langs kwam werd er volop gegrapt en gegrold. Wedstrijdvissen mag dan een serieuze bezigheid zijn, bij deze club is men altijd wel in voor een geintje. Er werd in ieder geval niet minder om gevangen, dat ging namelijk op de meeste stekken gewoon door, daar had men de betere visser (zonder hengel) op de kant echt niet voor nodig….

Bij Peter Selten liep het vanavond allemaal niet zoals hij hoopte, de aanbeten kwamen niet echt op gang en zijn bak met voer was ook al omgekieperd. Gelukkig was een deel daarvan op zijn plateau terecht gekomen, dus helemaal zonder zat hij niet. Peter had wel gehoopt dat hij nog wat steun zou krijgen van vismaat Wiel Kuypers die even langs kwam. Helaas bracht Wiel wel een bezoekje, maar van een hart onder de riem steken was geen sprake, liet Peter mistroostig weten.

                                
                                Peter Selten moest het toch echt alleen opknappen vanavond.

Naarmate de wedstrijd vorderde liepen de vangsten toch wel wat terug bij de meesten. Gelukkig was men wel blij dat het vanavond een stuk beter liep met de vangsten dan de vorige keer. Er zou in ieder geval een hoop meer te wegen en te tellen zijn, dat stond al snel vast.

Toen de wedstrijd om negen uur afgeblazen werd, hadden we inderdaad best wel tijd nodig om alle stekken af te gaan voor de resultaten. Bij Wiel van der Ven begon het al gelijk goed, hij had deze wedstrijd net zoveel gevangen als vorige week met zeven man, namelijk 34 stuks. Met 994 gram kwam Wiel vanavond als beste uit de bus. Een mooi resultaat als je bedenkt dat hij vorige week als laatste eindigde.

Met een totaal  van 193 vissen en een gezamenlijk gewicht van 5889gr in deze tweede wedstrijd, is de competitie nu echt los gegaan. We gaan ervan uit dat deze resultaten ook mogelijk moeten zijn in de komende wedstrijden, we gaan er in ieder geval voor.

Graag tot volgende week!

De Wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Selten     292     4           11          11      22          11
Felix de Man     648    22            3           3       6           3
Eric van der Zanden     554    30            4           2       6           3
Wim van de Poll       --     --                --
Peter Heesakkers     315     6           10           9      19           9
Nico Cornelissen     319     4            9           11      20          10
Daan Kerstens     426    20            7           5      12           5
Johnny Cornelissen     550    15            5           7      12           5
Peter Roijendijk     186     5           12          10      22          11
Wiel van der Ven     994    34            1           1       2           1
Edwin Kerstens     514    15            6           7      13           7
Tonny van Kuppenveld       --     --                 --
Marcel de Hoog     701    22            2           3       5           2
Ad Manders     390    16            8           6      14           8