Groot onderhoud bij visvijver de Bus

Alle wilgen worden op korte termijn gerooid.

Wie regelmatig een rondje maakt langs onze visvijver, zal het niet ontgaan zijn: er staan op veel bomen aan de linkerkant van het water oranje en blauwe merktekens. Onlangs heeft Natuurmonumenten samen met  een aannemer een inventarisatie gedaan wat er aan opstaand hout gerooid moet gaan worden. Dit werk zat er al langer aan te komen, maar is versneld in gang gezet omdat er in de afgelopen maanden veel bomen om- gewaaid zijn. Het is niet verantwoord om het werk nog langer uit te stellen.

                                
                                De bomen die eruit gaan, zijn inmiddels van een merkteken voorzien.

Voor zover nu bekend zal het werk in dit najaar al plaatsvinden, vermoedelijk in augustus of september. Voor ons als hengelsportvereniging is het van belang precies te weten wanneer, want het is onvermijdelijk dat ons viswater (gedeeltelijk) niet toegankelijk zal zijn tijdens de werkzaamheden. We worden op de hoogte gehouden is ons toegezegd, we moeten namelijk onze leden immers op tijd kunnen informeren.

Om de bomen eruit te kunnen halen zal er vanaf de achterzijde gewerkt gaan worden, vanuit de schapenwei links en het land wat achter de Bus ligt. Zo kan men er het beste bij met groot materieel. Het gaat om alle wilgen die aan de linkerzijde van visvijver de Bus nog overeind staan. 

                                       
                                        De bomen met het lichtgekleurde blad worden gerooid.

De werkzaamheden zijn best ingrijpend, nagenoeg het hele bos aan de noordoostkant verdwijnt. Er blijven echter wel wat bomen staan, het gaat namelijk alleen om de wilgen die gerooid worden. Naderhand wordt het terrein opnieuw ingericht, er worden andere inheemse soorten bomen en struiken terug geplant.

We houden jullie op de hoogte.

Het Bestuur.