Groot onderhoud gaat van start

Visvijver de Bus gaat op slot, tijdelijk verboden toegang!

Beste leden en houders van een losse vergunning,

Zoals eerder aangekondigd worden er aan de linkerkant van visvijver de Bus vrijwel alle bomen gerooid. Vandaag is door Natuurmonumenten medegedeeld dat dit werk gaat starten op dinsdag 22 augustus a.s. 

Er wordt met groot materieel gewerkt en men begint aan de kant van de steiger voor minder-validen. Dit brengt met zich mee dat het pad naar de Bus afgesloten wordt gedurende de werkzaamheden. Het is tijdelijk niet toegestaan om op het terrein te komen, laat staan er te vissen!

                                        
                                        De bomen met het lichtgroene blad worden gerooid.

In september staan er een drietal activiteiten op het programma, te weten de twee wedstrijden met Langenboom en de koppelwedstrijd van onze vereniging zelf. Het is de vraag of de genoemde uitwisseling met HSV De Rietvoorn wel door kan gaan op visvijver de Bus. Daarvoor zal het toegangspad vrij van obstakels moeten zijn om het rechter gedeelte van het water te kunnen bereiken. We houden u op de hoogte of dit gaat lukken en of we uit moeten wijken naar een andere locatie.

We zijn overigens blij dat de geplande bomenkap nu echt van start gaat. Het was niet langer verantwoord dit werk uit te stellen. Afgelopen winter en voorjaar zijn er al diverse exemplaren omgevallen. Na het rooien van de wilgen wordt het terrein opnieuw ingericht en ingeplant.

Laten we er samen voor zorgen dat de werkzaamheden ongehinderd en zo snel mogelijk uitgevoerd kunnen worden.

Het Bestuur.