Grote verschillen op 5e wedstrijd

Prima omstandigheden om te vissen, maar het loopt toch anders.

Gisteravond kwamen alle elf deelnemers naar de Bus om de eerste van de twee toegevoegde wedstrijden aan de Zomeravondcompetitie te komen vissen. De eerste van twee kansen om slechte resultaten uit eerdere wedstrijden te verbeteren. Vier wedstrijden tellen mee voor het eindresultaat. De omstandigheden leken in ieder geval goed om een wedstrijd te vissen, er dreigde wel onweer te komen, maar naar verluidt vallen de meeste buien van dat kaliber niet in Mill en omgeving….

                                    
                                    Een mooie zomeravond om een wedstrijd te vissen.
 

Iedereen was redelijk snel klaar met opbouwen, dus konden we iets voor zevenen beginnen. Het zag er veelbelovend uit, want er werd al snel hier en daar een eerste visje gevangen. Na het eerste uur werd echter al vrij snel duidelijk dat dit toch een wedstrijd met grote verschillen in vangsten zou gaan worden. Op de meeste stekken was het heel moeilijk om aan de vis te komen, op twee plaatsen werd zelfs geen enkele aanbeet gezien.

Er was maar één deelnemer die de hele wedstrijd door vis bleef vangen: Wim Kerstens. Hij kreeg het voor elkaar om de vis actief te houden op zijn stek. Hier was duidelijk een zeer ervaren visser aan het werk. Wim viste alle waterlagen geduldig af en gebruikte het hele stekvak voor zich. En daar zit hem blijkbaar de kneep, gewoon de vis opzoeken en die aan het azen krijgen. Maar ja, dat probeerde natuurlijk iedereen uiteraard.

                                    
                                    Wim Kerstens beleefde een topwedstrijd.

Vissen met een hele kleine angel is in een witviswedstrijd belangrijk, zeker als er veel kleinere vis op je stek zit. Toch twijfelde Wim even om een grotere haak te gaan monteren, nadat hij een brasem  verspeelde, vermoedelijk door die te kleine angel. Wim besloot toch door te gaan met dezelfde montage en bleek aan het eind van de rit de juiste keuze gemaakt te hebben. Wim beleefde een succesvolle wedstrijdavond met 34 stuks op de teller met een totaalgewicht van 1220g.

Ook in deze wedstrijd werd er op de rechterkant beter gevangen dan op de dam. Ondanks de vele (luidruchtige) gesprekken onderling of met bezoekers, wist men hier toch ook wel een visje te vangen. Hou het maar op een stukje Multi-tasking, zoals dat tegenwoordig zo mooi heet. Felix de Man had bij de weegronde al snel door, dat zijn aantal gevangen vissen genoeg waren voor een tweede plaats en was dan ook blij dat hij een slecht resultaat weg heeft kunnen vissen.

Volgende week donderdagavond is de laatste wedstrijd van deze competitie, we sluiten die af met een prijsuitreiking bij Ada. Graag tot volgende week!

De Wedstrijdcommissie.


De resultaten van deze wedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt  Gew. Punt Stuks Totaal Punten
Wiel Kuypers 372 2 6 7 13 7
Peter Heesakkers 177 1 8 8 16 8
Wim Kerstens 1220 34 1 1 2 1
Felix de Man 474 7 3 2 5 2
Edwin Kerstens 0 0 11 11 22 11
Peter van Wanrooij 155 1 9 8 17 9
Ad Manders 443 6 4 3 7 3
Wiel van der Ven 0 0 11 11 22 11
Peter Roijendijk 324 6 7 3 10 5
Eric van der Zanden 483 4 2 5 7 3
Greggy Royendijk 430 3 5 6 11 6