Herfstachtige start Najaarscompetitie

Het was echt sport met lichte tuigjes in regen en wind.

Vanmorgen werd de eerste wedstrijd van de Najaarscompetitie gehouden. Het was met recht een Najaarswedstrijd te noemen, een lage temperatuur en regen en wind zorgden voor een herfstachtige morgen. Twaalf deelnemers kwamen naar de loting, twee vissers moesten helaas verstek laten gaan.

Afgelopen week waren de stekken nagelopen en waar nodig ontdaan van knoei. Dat het hier en daar niet voldoende gedaan was bleek al snel, menig snoer ging kapot bij het inleggen. Voor het op- en afsteken van de hengels heb je eigenlijk vanaf waar je zit een vrije doorgang in het water nodig zonder waterplanten. Ondanks dat de wind ons ook nog eens behoorlijk parten speelde, lukte het de meeste deelnemers toch om de wedstrijd te vissen zonder al teveel schade aan het materiaal.

                                    
                                    Wiel van der Ven moest een paar keer het snoer uit de knoop halen.
 

In de eerste helft van de wedstrijd regende het, de visparaplu’s waren hard nodig, voor sommigen echter ook een hindernis in combinatie met de hengel. Zo had Felix de Man hier bijvoorbeeld behoorlijk last van. Hij had ook al de nodige snoeren verspeelt door de waterplanten op zijn stek, voor Felix was het echt vissen met hindernissen vandaag. Gelukkig klaarde het op, alleen de wind bleef zo nu en dan stevig. Het was dus vandaag echt sport om een visje te kunnen vangen. De vis was echter behoorlijk actief en er werd over het algemeen goed gevangen.

                                    
                                    De visparaplu was vandaag een uitkomst voor de meeste deelnemers.

Peter Roijendijk leek deze week een extra werkdag te hebben, hij had het er maar druk mee en ving slag over slag vis vergeleken met de andere deelnemers. Hij had er op een gegeven moment zelfs twee in één vangst: een baars zag in zijn net aangeslagen voorn een prima prooi en hapte ook toe. Beide vissen belanden in het leefnet.

Bij Koos van Overdijk verliep de wedstrijd geheel anders, hij moest flink aan de bak om een redelijke vangst te kunnen boeken. Tegen elven had hij nog maar één visje. Er was wel steeds beroering tussen de waterplanten voor hem, maar niet rondom zijn dobber. Het bleek een jagende snoek te zijn, die uiteindelijk met een flinke kolk verdween van zijn stek. In het laatste half uur wist Koos zijn vangst nog aardig bij te spijkeren en kwam op 7 stuks uit.

                                    
                                    Koos van Overdijk in opperste concentratie om alsnog wat te vangen.

Voor een eerste wedstrijd in de Najaarscompetitie zijn we goed van start gegaan, met 231 vissen met een totaalgewicht van 6617gr is een mooie score neergezet. Afgelopen jaren stegen de vangsten in de loop van deze competitie, dus dat belooft nog wat. We gaan het beleven. Als het weer maar meezit en de visparaplu ingeklapt kan blijven.

Zoals afgesproken in de jaarvergadering is er voor iedere wedstrijd een dagprijs geregeld. Vandaag was deze voor Peter Roijendijk, met 37 stuks en 1371gr werd hij zeer overtuigend winnaar, proficiat!

Graag tot volgende week zaterdag!

De wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt gew. Punt stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Roijendijk 1371 37 1 1 2 1
Ad Manders 528 20 5 5 10 5
Geert Cremers 546 24 4 3 7 3
Wim Kerstens 390 18 11 7 18 9
Wiel Kuypers 466 7 7 11 18 9
Wiel van der Ven 736 24 3 3 6 2
Peter Heesakkers 461 15 8 9 17 8
Koos van Overdijk 390 7 11 11 22 12
Felix de Man 830 17 2 8 10 5
Peter Selten 408 8 9 10 19 11
Marcel de Hoog 399 20 10 5 15 7
Edwin Kerstens 492 34 6 2 8 4