Het dichtmaken van de dam is gestart

Droom wordt werkelijkheid!

Visvijver de Bus ontwaakte gistermorgen rond achten, in lichte nevel gehuld, van een koude nacht met matige vorst. De opkomende zon beloofde dat het een mooie dag zou worden. Toch was er op dit tijdstip al volop activiteit ter hoogte van de schuilhut, na het nodige gemanouvreer werd een zware kraan afgeleverd en werden er rijplaten gelegd. Dit alles ter voorbereiding om onze lang gekoesterde wens te doen uitkomen.

                                    
                                    De voorbereidingen zijn in volle gang.
 

Gisteren werd onze droom van een doorgetrokken dam werkelijkheid. Om dit werk uit te kunnen voeren was het nodig de ondergrond te verstevigen om het zware verkeer aan te kunnen. De firma Wouters uit Odiliapeel heeft het werk logistiek goed voorbereid. Rond half tien kon de eerste vrachtwagen zijn lading komen lossen en kon de kraanmachinist deze vervolgens op de juiste plaats aanbrengen.

                                    
                                    De vrachtwagen kon zonder al te veel moeite langs de schuilhut.

Firma Wouters verwacht een twee dagen nodig te hebben om de klus te klaren. In verband met de werkzaamheden dient de toegangsweg zoveel als mogelijk vrij te zijn van obstakels, dus graag even de nieuwsgierigheid bedwingen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat het werk zonder vertraging gedaan kan worden, alvast dank daarvoor!

Daarom hierbij nog wat foto’s van het eerste uur dat wij als bestuur nog even ter plaatse waren:

                                    
                                    
                                    
                                    

 

Er volgen nog meer foto's.   Update: Je kunt ze hier vinden!

Het Bestuur.