Het Kanaal wint van Langenboom

Wisseltrofee blijft ook dit jaar in Mill.

In de afgelopen twee weekenden zijn de uitwisselingswedstrijden met Langenboom weer gevist. Hierbij een verslag van beide bijeenkomsten.

Zaterdag 25 augustus.

Voor deze editie van de uitwisselingswedstrijden komen elf deelnemers naar de loting op visvijver de Bus, zes deelnemers van Mill en vijf van Langenboom. Helaas een nat begin van deze activiteit, we moeten in de regen de stekken opbouwen. Als we eenmaal onder de visparaplu’s zitten is die regen gelukkig snel voorbij. Het wordt zelfs een zonnige wedstrijdmorgen, tenminste aan de kant van de schuilhut. Aan de kant van de minder-validen steiger zitten twee deelnemers in de schaduwkant, daar is het een stuk frisser om aan de waterkant te zijn.

                                
                                De regen is gestopt en het zonnetje breekt door, dus de paraplu kan aan de kant.

Op een paar stekken wordt van meet af aan goed gevangen, het is veelal kleine vis. Op andere stekken is het lastig om aan de vis te komen. Bij Felix de Man op de stek aan de eerste doorgang blijkt zich voornamelijk grotere vis op te houden. Bij het aanslaan op die aanbeten gaat het elastiek tot drie keer toe ver uit zijn hengel. Felix weet twee flinke brasems te landen, de derde dril eindigt in de lelies. Deze laatste vis was vermoedelijk een zeelt, die hem bijna zijn hele montage kostte. Met veel geduld lukte het Felix de boel toch weer los te krijgen, maar de vis was er vandoor.

                                
                                Felix de Man had de handen vol aan een zeelt die zich in de lelies vast zwom.

Uiteindelijk blijken drie deelnemers het deze wedstrijd zonder vangst te moeten doen, zij hebben zelfs geen aanbeet gezien. Voor deze wedstrijd is gezamenlijk besloten om te vissen op gewicht en aantal, mede op verzoek van HSV de Rietvoorn. De competitiewedstrijden van onze eigen vereniging worden in 2018, bij wijze van proef, alleen op gewicht gevist.

Zaterdag 1 september.

Op deze tweede wedstrijdmorgen waren we met tien deelnemers die de wedstrijd ingingen, Arnold Cuppen was afwezig. Theo Ermers en Jan Verberk visten vandaag ook mee. Het beloofde een prachtige, mooie dag te worden. De temperatuur steeg snel en het zou droog blijven, de meeste deelnemers konden al vrij snel de jas uitdoen. Het viswater zag er echter geheel anders uit dan vorige week, veel vuil op het water en niet of nauwelijks activiteit van vis te bespeuren. Het zou wel eens een taaie wedstrijdmorgen kunnen worden, menig visser zag het dan ook steeds somberder in.

                                
                                Wiel van der Ven moest heel lang wachten voordat hij een eerste aanbeet kreeg.

Het toeval wilde dat Felix de Man en Marcel de Hoog dezelfde stek geloot hadden als in de eerste wedstrijd. Geloof het of niet, maar deze tweede wedstrijdmorgen verliep daar op de eerste doorgang vrijwel hetzelfde als vorige week, zij het met iets minder vis. Marcel ving de kleinere formaten, Felix ging op herhaling met twee flinke brasems. Zijn derde dril betrof een flinke paling, die er gelukkig afschoot net voor de kant, die telt niet mee in een wedstrijd. Gevolg van het losschieten was wel dat zijn tuig in de bomen boven hem terecht kwam. De hengel moest opnieuw opgetuigd worden.

Als we na het eindsignaal rondgaan om te wegen en te tellen, blijkt er vandaag inderdaad veel minder gevangen te zijn: 35 stuks tegenover 82 stuks vorige week. Ook op deze morgen moesten drie deelnemers het zonder vangst doen. Wedstrijdleider Wiel van der Ven rekende de wedstrijdscores uit, geassisteerd door Marcel de Hoog. Evenals vorig jaar bleek Mill het beter gedaan te hebben dan Langenboom. De visser van Mill met de beste papieren was Felix de Man, hij mocht namens HSV het Kanaal de wisseltrofee in ontvangst nemen.

                                
                                Felix de Man heeft er mede voor gezorgd dat de wisseltrofee ook dit jaar in Mill blijft.

We kijken zeker uit naar de volgende editie van deze gezamenlijke activiteit van beide verenigingen. Volgend jaar zullen we deze uitwisseling namelijk voor de 25e keer vissen, misschien moeten we er wel een feestelijk tintje aan geven. Wie het weet mag het zeggen.

Bestuur HSV de Rietvoorn en Bestuur HSV het Kanaal.