Jeugd begint competitie op Lage Raam

Klein groepje op groot wedstrijdparcours.

Afgelopen week zijn er ruim 20 stekken gemaakt op de Lage Raam achter visvijver de Bus. Een mooi wedstrijdparcours om naar uit te wijken tijdens de verschillende competities die er gevist worden binnen onze vereniging. De jeugd mocht de nieuwe stekken gisteravond in gebruik nemen. Met de vijf deelnemers aan deze eerste wedstrijd werd gekozen voor het stuk achter de hoge bomen. Zo hadden we tenminste een beetje schaduw op deze warme avond.

                                
                                Amber Royendijk beleefde haar eerste echte wedstrijdavond.

Iedereen had hoge verwachtingen van deze eerste jeugdwedstrijd. Het is een favoriet gedeelte van de Lage Raam, waar doorgaans goed gevangen wordt. Helaas was er deze avond weinig visactiviteit waar te nemen en de aanbeten bleven op de meeste stekken ook uit.

Nieuwkomer in deze wedstrijdgroep, Amber Royendijk, had wel een goede visavond en wist als eerste een vis te vangen. De afgelopen jaren was zij al regelmatig aanwezig bij de wedstrijden van haar zus Britt, dus ze weet hoe leuk vissen kan zijn. Als je dan ook nog eens als eerste vis vangt op je eerste echte wedstrijdavond, kan het eigenlijk niet meer stuk. En Amber bleef vis vangen, ze werd bij iedere nieuwe vangst enthousiaster, prachtig om te zien. Gelukkig was zus Britt het vissen nog niet verleerd, ook zij ving haar eerste vis in deze competitie. Op de overige stekken bleef het jammer genoeg stil.

                                
                                Britt Royendijk werd vanavond bijgestaan door wedstrijdleider Wiel van der Ven.

Deze wedstrijd kwamen we uit op 5 vissen met een totale lengte van 63 centimeter, allemaal gevangen door de zusjes Royendijk. We hopen dat iedere deelnemer vanaf de volgende wedstrijd vis gaat vangen. Dat is natuurlijk leuk voor iedereen en zeker goed voor de competitie onderling.

Deze eerste jeugdwedstrijd trok ook de nodige bezoekers, waaronder een aantal deelnemers van de zomeravondcompetitie. Zij vissen hier donderdagavond hun derde wedstrijd van die competitie. Men zag al snel dat het dan wel eens lastig kan worden om de auto te parkeren met zo’n grote wedstrijdgroep, langs het zandpad is namelijk niet zoveel ruimte daarvoor. Bovendien is deze weg nu de aangewezen omleidingroute vanwege de afsluiting van de Roijendijk. We gaan het beleven zullen we maar zeggen.

Het Bestuur.