Jeugd sluit competitie af op warme avond

Meer deelnemers vangen vis, een beker voor allemaal.

Op verzoek een dag eerder dan de gebruikelijke woensdagavond, werd gisteravond de laatste jeugdwedstrijd van dit seizoen gevist op visvijver de Bus. Zeven deelnemers kwamen naar de loting, de achtste schoof wat later aan. We hebben het getroffen met het weer deze competitie, ook deze laatste avond was er één die volgde op een warme dag. Zou de wens nu wel uitkomen dat iedereen een visje kon vangen? We gingen er in ieder geval weer voor!

                                
                                Op deze kant van de Bus zaten we heerlijk in de schaduw.
 

Reyno Lagerweij had de stek rechtsvoor bij de schuilhut geloot. Ook vanavond bleek zich daar een hoop vis op te houden, er zat behoorlijk wat beweging in het water rondom de lelies. Devin Bisschops had hier vorige week een mooie score weten te behalen. Meteen na het beginsignaal ging Reyno dan ook aan de slag om te proberen die score minstens te evenaren. Vooral in het begin van de wedstrijd wist hij snel achter elkaar een paar vissen te vangen, daarna kwamen de aanbeten met wat meer tijd ertussen. Uiteindelijk kwamen er veertien op de kant. Goed gedaan!

                                
                                Reyno heeft net weer een vis binnen gehaald.

Steeds meer deelnemers kwamen inmiddels van de nul af, een goed teken. Alleen bij Jan Selten en Amber Royendijk bleven de aanbeten jammer genoeg uit. In totaal zijn er deze wedstrijd slechts twee vissen minder gevangen dan vorige week. Met twee keer zoveel deelnemers die vis wisten te vangen lagen de aantallen dan ook wat dichter bij elkaar. Britt Royendijk, die helemaal rechts van de schuilhut zat, haalde de schade van vorige week weer in met de vangst van zes vissen, goed voor 67cm. Door de monsterscore van 194cm vorige week, stond Devin Bisschops er al goed voor met een subtotaal van 206cm in deze competitie. Vanavond liet hij daar nog eens 73cm bijschrijven.

Voor de prijsuitreiking gingen we deze keer naar de Keizer in Mill. Als we na het bijwerken van de scores daar arriveren zitten de deelnemers en begeleiding al gezellig op het terras. Er werden friet en snacks besteld voor de jeugd en uiteraard wat te drinken voor iedereen. Het was best aangenaam op het terras, dus we besloten de avond dan ook maar buiten af te sluiten.

                                
                                De prijzen stonden eerst binnen opgesteld.

Na het eten gingen we over tot de prijsuitreiking. Daan Kerstens en Britt Royendijk bleken niet alleen hetzelfde aantal centimeters vis gevangen te hebben, maar ook hetzelfde aantal. Zij moesten loten om de vierde en vijfde plaats. Voor de beker voor de grootste vis waren ook twee deelnemers met hetzelfde aantal centimeters. Robin Cornelissen en Reyno Lagerweij hadden beide een vis van 17cm gevangen. In dit geval moest ook gekeken worden naar het totaal aantal gevangen vissen in deze competitie. Die beker ging dan ook naar Reyno Lagerweij.

De uitslag dan van deze competitie:

Deelnemer Aantal centimeters Aantal Stand
       
Jan Selten 0 0 8
Robin Cornelissen 34 3 7
Amber Royendijk 80 7 6
Britt Royendijk 108 9 5
Daan Kerstens 108 9 4
Dejan Bisschops 135 11 3
Reyno Lagerweij 232 24 2
Devin Bisschops 279 27 1
       

 

    
Reyno Lagerweij en Devin Bisschops wonnen ieder twee bekers, de overige deelnemers één.

We kijken dit jaar terug op een jeugdcompetitie met weinig vis in de eerste wedstrijden en betere vangsten op de laatste twee avonden. De wedstrijdgroep is inmiddels gegroeid naar acht deelnemers, hopelijk zijn jullie volgend seizoen ook weer van de partij. Graag tot dan!

Het Bestuur.

Het complete overzicht van de jeugdwedstrijden staat hier.