Jeugd vist wedstrijd weer op de Bus

De wedstrijd begint veelbelovend.

Vanavond kwamen 8 deelnemers naar de loting van de jeugdcompetitie, dit keer weer op Visvijver de Bus. We verheugen ons op een toenemende interesse in de jeugdwedstrijden. Vandaag konden we Jan Selten als nieuwe deelnemer begroeten. Hij was met een volle viskar achter de fiets naar de Bus gekomen. Het lukte hem nog niet om deze keer een vis te vangen, maar hij vertelde na de wedstrijd enthousiast dat hij volgende week zeker weer van de partij zal zijn. Geweldig toch?

                                
                                Jan Selten samen met zijn broertje op zijn stek.

We waren natuurlijk allemaal benieuwd of er wat te vangen zou zijn op de Bus. De wedstrijd begon in ieder geval veelbelovend, er was genoeg activiteit van vis te zien. Dejan Bisschops viste scherp tegen de lelies aan en begon al snel te vangen. Ook Amber Royendijk en Reyno Lagerweij kwamen vrij snel van de ‘0’ af door de vangst van hun eerste vis in deze wedstrijd. Wat later wisten ook Robin Cornelissen en Britt Royendijk te vangen, alleen zij moesten de vis echt opzoeken. Dichtbij, veraf, ondiep of juist heel diep, er werd van alles geprobeerd om maar beet te krijgen.

In de tweede helft van de wedstrijdtijd viel het eigenlijk helemaal stil, er werd geen aanbeet meer gezien op de meeste stekken. Op de rechterkant was ook van alles geprobeerd, zo hoorden we na de wedstrijd. Helaas lukte het Devin Bisschops, Daan Kerstens en Jan Selten daar niet om vis te vangen vanavond. Dat is jammer, want het is altijd leuk als je tenminste iets vangt. Volgende keer hopen we echt dat het wel gebeurt.

Amber Royendijk had de smaak goed te pakken van het wedstrijdvissen, ze wist twee van de drie vissen helemaal zelfstandig binnen te halen. Vader Greggy kon intussen zelfs even gaan buurten op een andere stek. Reyno Lagerweij ving in het begin van de wedstrijd een mooie baars, maar moest lang wachten op zijn tweede serieuze aanbeet. Die kwam uiteindelijk en het bleek een flinke voorn te zijn van 17 cm.

                                
                                Reyno Lagerweij in opperste concentratie op jacht naar zijn tweede vis.

Vijf deelnemers wisten samen 153 cm vis op de kant te krijgen. In deze wedstrijd is dus toch veel beter gevangen dan in de eerste twee wedstrijden, ondanks dat het alleen in het begin van de avond goed liep. We hopen dat we de stijgende lijn kunnen vasthouden.

Tot volgende week in ieder geval.

Het Bestuur.