Jeugdcompetitie alsnog van start gegaan

Dubbel aantal deelnemers en veel supporters.

Begin mei hebben we in goed overleg met de ouders besloten om de jeugdcompetitie op een later moment in het seizoen te laten starten. Dit om er voor te zorgen dat de bestaande wedstrijdgroep alle wedstrijden zou kunnen meevissen en, niet onbelangrijk, meer kans te hebben op een groter aantal deelnemers. In die opzet zijn we gezamenlijk zeker geslaagd, we hadden vanavond een eerste wedstrijd met maar liefst acht deelnemers en dientengevolge ook meer supporters.

                                
                                Goede opkomst voor de loting van de eerste jeugdwedstrijd.

Voor de wedstrijd kon beginnen moest er eerst even een omgevallen boom verwijderd worden, deze versperde het pad linksom. Gelukkig was er ook een groep supporters meegekomen vanavond, deze zorgden er samen voor dat dit klusje snel geklaard werd. Zo konden de jeugdige deelnemers wat dichter bij elkaar zitten. Direct na de loting werd er snel door de ouders en de deelnemers opgebouwd, zodat de wedstrijd toch op het juiste tijdstip kon beginnen. Na twee dagen met veel regen en harde wind was het vanavond gelukkig droog en met het zonnetje erbij was het goed toeven aan de Bus. Van de nog aanwezige wind hadden we weinig of geen last op dit deel van het viswater. 

                                
                                Ouders en deelnemers bouwen na de loting snel op.

Al vrij snel wordt het eerste visje gevangen door Robin Cornelissen, gevolgd door Britt Royendijk. Ruim een half uur na aanvang kreeg ook Daan Kerstens zijn eerste aanbeet en wel een hele beste. Een grote vis dook gelijk onder de waterplanten wat teveel bleek te zijn voor het onderlijntje. Ontzettend jammer Daan, het was je zeker gegund!  De overige deelnemers aan de linkerkant hebben helaas niets gevangen vanavond.

Devin Bisschops had met steknummer acht, helemaal rechts van de schuilhut, blijkbaar de beste plek geloot. Met de nodige concentratie wist hij regelmatig een vis te vangen en kwam uit op een aantal van elf stuks met een totale lengte van 95 cm. Hij won daarmee dan ook deze eerste wedstrijd, knap gedaan Devin!  Tweede werd Britt Royendijk met een vis van 11 cm, gevolgd door Robin Cornelissen die een vis ving van 10 cm.

                                
                                Devin Bisschops geconcentreerd bezig op stek 8, geflankeerd door zijn vader.

Ondanks dat deze competitie later van start gegaan is om de deelnemers de kans te geven alle wedstrijden mee te kunnen doen, is dat toch niet helemaal mogelijk. Afscheidsavonden op school gooien alsnog roet in het eten. Er is voorgesteld om vijf van de zes wedstrijden te laten meetellen voor het eindresultaat. Alle deelnemers kunnen dan met een gerust hart een wedstrijd verstek laten gaan. We gaan er met zijn allen voor.

Tot volgende week in ieder geval!

Het Bestuur.
 

Meer foto's vind je hier.