Jeugdwedstrijd op zomerse avond aan de Bus

Alle deelnemers vangen vis!

Een wedstrijdavond voor de jeugd, zoals we die een tijdje terug voor ogen hadden: later in het seizoen starten met de kans op meer deelnemers én de kans op mooier weer. Beide vooruitzichten klopten vanavond op de vijfde wedstrijdavond. Vanavond gingen we op de Bus weer met zeven deelnemers de wedstrijd in tijdens een heerlijke zomerse avond. Na de loting van de stekken werd er snel opgebouwd en konden we ruim voor zeven uur al gaan vissen. Op een paar stekken werd al vrij snel het eerste visje gevangen. Bij Daan Kerstens was de meeste activiteit van vis aan de oppervlakte zichtbaar, alleen kwam die vis nauwelijks dichterbij. Het zou lastig zijn om die vis te vangen.

                                
                                Terwijl Daan scherp op rechts vist, houdt zijn vader de actieve vis op links in de gaten.

Om zoveel mogelijk het geloop langs de stekken te voorkomen, werd de vis bewaard in emmers met water. Het bezoekersaantal lijkt te groeien met de week en dat brengt met zich mee dat er ook meer geluid geproduceerd wordt, zeker als je met een groep in de schuilhut zit. Er moest regelmatig tot rust gemaand worden. Maar ja, de hengelsport brengt nou eenmaal ook enthousiasme met zich mee.

Het viel vanavond op dat er op de kopstekken maar moeilijk aan de vis te komen was. Normaal gesproken zijn dat de stekken waar meer vis gevangen wordt. Nu werden daar maar drie van de in totaal 23 vissen gevangen. De betere vangsten werden in het midden van het wedstrijd- parcours genoteerd. Danjel Cornelissen wist haar vangst van vorige week te verbeteren naar vier stuks en in lengte zelfs ruim te verdubbelen. Daan Kerstens en Devin Bisschops gingen vrijwel de hele wedstrijd gelijk op, het ging erom spannen wie van de twee er met de winst vandoor zou gaan. Daan ving de meeste vissen, acht stuks wel te verstaan. Devin had er uiteindelijk zes, maar wist in centimeters Daan toch nog te verslaan. Devin won daarmee voor de tweede keer in deze competitie de dagprijs.

Prettige bijkomstigheid vandaag was dat alle deelnemers vanavond vis gevangen hebben. We hopen eigenlijk dat het bij de grote wedstrijd van aankomende zondag ook zo verloopt. Dan zitten we met 27 kinderen aan de Bus, het zou leuk zijn als ieder kind dan ook een visje vangt.
De wedstrijdvissers van de jeugdcompetitie mogen zondag natuurlijk ook meedoen.

Volgende week woensdag wordt de laatste jeugdwedstrijd van deze competitie gevist. We kijken uit naar een avond als deze, mooi weer en vangsten voor iedereen. Een week later, woensdag 19 juli a.s., komen we bijeen bij Ada voor de prijsuitreiking, aanvang 20.00 u.

                                
                                Een trotse Devin wint voor de tweede keer de dagprijs in deze competitie. Proficiat Devin!

Tot zondag en anders tot volgende week in ieder geval.

Het Bestuur.


De foto's van vanavond staan hier.