Jeugdwedstrijd op zonovergoten avond

De deelnemers hebben er zin in, de vis helaas niet.

Op deze warme woensdagavond kwamen zes deelnemers voor de vierde jeugdwedstrijd naar visvijver de Bus. Wim van de Poll had nieuwe aankondigingen gemaakt voor de competities en die voor deze wedstrijd bij alle toegangen naar het viswater opgehangen. Zo wist iedere andere visser dat hij hier niet kon gaan zitten. Er werd vanavond gekozen voor de linkerkant van ons mooie viswater.
Door de bomenkap van afgelopen najaar zijn de lelieveldjes op dit gedeelte van de Bus goed tot ontwikkeling gekomen door meer licht. Prima plekken om tussen en tegen aan te vissen met de vaste stok.

                                
                                Het was een zonovergoten wedstrijdavond op de Bus.

Alle ingrediënten om een wedstrijd te vissen waren eigenlijk aanwezig, op één ding na. Waar we geen vat op hebben, is het aasgedrag van de vis. Door te voeren worden ze meestal wel actief, een verse made op piertje aan de haak doet dan de rest. Zo niet vanavond. Onder begeleiding van volwassenen moest echt gezocht worden naar waar de vis zich ophield. Diep, ondiep, tussen of achter de lelies, wat men ook deed, er gebeurde helemaal niets.

                                
                                Wiel van der Ven helpt Britt Royendijk met het afstellen van het tuigje. 

Alleen Dejan Bisschops op de laatste stek had naar verluidt binnen vijf minuten zijn eerste vis gevangen, maar moest daarna heel lang wachten op een tweede aanbeet. In de tweede helft van de wedstrijd kwam Britt Royendijk op gelijke hoogte door de vangst van een mooie voorn, eindelijk gelukt! Het was wachten op de meting van de vissen om te weten wie van de twee de grootste vis gevangen had. Bij de jeugdwedstrijd worden de vangsten namelijk gemeten. Wat later wist Dejan toch nog een tweede aanbeet te verzilveren en werd opnieuw dagwinnaar in deze competitie.

Het is wederom niet gelukt om alle vissers wat te laten vangen en dat is best jammer. Toch werd er niet echt om getreurd. Amber Royendijk had bij de meting na de wedstrijd een mooi antwoord op de vraag hoe het bij haar ging: Met mij gaat het goed! Een positiever antwoord had ze niet kunnen geven.

We hebben nog twee wedstrijden te gaan, wie weet komt het alsnog goed deze competitie. We gaan ervoor! Er is wel een wijziging in het rooster: de laatste wedstrijd wordt gevist op dinsdagavond 3 juli i.p.v. woensdagavond 4 juli. Volgende week woensdag laten we jullie weten hoe we die laatste wedstrijdavond gaan afsluiten.

Het Bestuur.