Koppelwedstrijd 2016 gevist

Wind speelt vissers parten.

Vanmorgen verzamelden zich 23 vissers bij de schuilhut aan de Bus voor de koppelwedstrijd. Van de dertien opgegeven koppels waren er 11 compleet, één koppel kwam niet opdagen voor de wedstrijd. De koppelmaat van Tonny van Kuppenveld had helaas afgemeld, Jan Schaart kon deze niet vervangen wegens al een paar dagen aanhoudende buikklachten. Tonny ging vol goede moed alleen de wedstrijd in op zijn stek.

                                 
                                 Vandaag stond het pad naar de Bus goed vol met geparkeerde auto’s.

Waar we allemaal een beetje zorgen over hadden was de weersvoorspelling voor vandaag: het zou zelfs herfstachtig worden met de nodige regen en wind. Een in de verte voorbijgaande onweersbui gaf ons gelukkig alleen maar een beetje regen, daarna brak zelfs het zonnetje door. Tijdens de wedstrijd bleef het op een enkel spatje regen na droog tot opluchting van iedereen. De wind echter nam in kracht toe en waaide vanuit verschillende hoeken. Inmiddels kwam er steeds meer blad en dergelijke op het water te liggen. Een aantal deelnemers heeft hier behoorlijk last van gehad, zeker met de lichte tuigjes waarmee gevist werd.

Desondanks was het wel weer genieten aan de Bus en op een paar stekken werd al goed gevangen. De deelnemers zaten op de dam en achter het eiland, de stekken waren de afgelopen week ruimer gemaakt om er met twee vissers goed te kunnen zitten. 

                                 
                                 Peter en Marian Roijendijk hadden een ruime stek op de dam.

Waar het precies aan ligt weten we niet, maar de vangsten liepen ver uiteen. En dan zit je toch niet eens zo heel erg ver uit elkaar. Opmerkelijk was het vandaag wel dat vissen in koppelverband zo zijn voordelen heeft: let jij even niet goed op dan helpt de ander je wel. Het gebeurde in elk geval op een tweetal stekken. Wessel Merkus had bijvoorbeeld gezien dat de dobber van koppelmaat Jaap van der Lans toch echt onderging. Toen Jaap ophaalde bleek de baars het haakje al diep geslikt te hebben.

                                   
                                    Wessel en Jaap op hun stek waar ze normaal gesproken op karper vissen.

Bij Wiel van der Ven en Geert van den Berg gebeurde het nog mooier: Wiel gooide zover naar links in dat hij de dobber net niet meer kon zien door de overhangende rietstengels. Geen probleem voor Geert, die hem wel kon zien vanaf zijn plaats. Op aangeven van hem sloeg Wiel aan bij de aanbeet en de volgende vis kon naar het leefnet. Teamwork dus!

                                   
                                    Wiel en Geert in actie op hun stek.

Bij het koppel Theo Ermers en Peter Selten liep het iets anders. Wat Theo ook probeerde, hij wist geen enkele vis te vangen, zelfs niet met een zonnebril op. Of hij zag het steeds somberder in of hij wilde niet dat de vis hem zou herkennen….  Koppelmaat Peter weet uiteindelijk hun dag goed te maken, ze eindigden vandaag als derde en vielen dus in de prijzen.
De zeelt was vandaag spelbreker op een paar stekken, Toon Roefs en Harrie Brans verspeelden er drie. Wesley Cornelissen verspeelde zelfs een heel tuigje door een zeelt die zich in de lelies vast zwom.

Rond elf uur startten Ad en Riek Manders in de schuilhut met de voorbereidingen voor de broodjes Hamburger en Duitse worst. Ze hadden alles meegebracht in een aanhangertje achter de auto, want ’s middags moesten ze ook nog op pad met de frietwagen. 

    

Het was zoals altijd weer prima voor elkaar en de deelnemers lieten hun stek graag voor wat het was en kwamen in optocht naar de schuilhut.
Iedereen was weer vol lof over de gemaakte broodjes. Daar onderbreekt men zeker de wedstrijd voor!

    

    

Na dit heerlijke intermezzo werd er nog vol goede moed doorgevist tot drie uur. Men was inmiddels op de hoogte van de vangsten hier en daar en dat moest minimaal geëvenaard worden om in de prijzen te kunnen vallen, zo werd er gerekend.

Na het eindsignaal, als vanouds ‘stoppuh’ geroepen door wedstrijdleider Wiel van der Ven, werd er ingepakt en de balans opgemaakt.
Vijf koppels hadden of niets gevangen of geen vis ter weging aangeboden.

                                    
                                    Wiel van der Ven vertelt hoe de prijzen gevallen zijn dit keer.

De prijswinnaars zijn:    1. Felix en Jens de Man.    2. Wiel van der Ven en Geert van den Berg.    3. Theo Ermers en Peter Selten.

We hebben vandaag geluk gehad met het weer, op de wind na dan. Theo Ermers vond het een leuke dag met een mooie opkomst. Wij kunnen dat zeker onderschrijven!

Onze speciale dank gaat uit naar:

                                                                        


Graag tot de volgende keer.  

Het Bestuur. 

 

Alle foto's van vandaag staan hier.