Koppelwedstrijd 2020 goed bezet

Iedereen vangt vis en smakelijk intermezzo met broodjes van Ons Riek.

Na een nacht met flinke hoosbuien kwamen vanmorgen elf koppels voor de loting bijeen aan de Bus, men had er zin in om er vandaag weer een mooie wedstrijddag van te maken. Gelukkig bleef het zo goed als droog, maar door de bewolking kreeg de zon weinig kans door te breken. Daardoor was het best wel fris om aan de waterkant te zitten en de vis was nauwelijks actief. Er moest flink gepeuterd worden om aan de vis te komen.

                                    
                                    De koppels hadden ruime stekken gekregen.
 

Bij onze eerste rondgang langs de stekken hoorden we wel dat alle koppels al wat gevangen hadden, een goed begin van de wedstrijd dus. In de eerste wedstrijdhelft merkten we al snel dat het vandaag echter niet zo’n vaart zou gaan lopen met de vangsten, de beet was er snel vanaf. Het leek wel of de vis stil lag en moeilijk tot azen te brengen was. Tijdens een koppelwedstrijd vissen we van 10 tot 3 uur, onderbroken door een pauze met broodjes Hamburger en Braadworst, verzorgd door Ons Riek.

                                    
                                    Dit keer werd er door Ons Riek gewerkt vanuit de barbecuewagen.

Voor aanvang van de wedstrijd was het parkeren in goede banen geleid, zodat Ad Manders met zijn bus met aanhanger makkelijk bij de schuilhut kon komen. Tegen elven waren Ad en Rieky al druk in de weer met de voorbereidingen. Klokslag twaalf uur blies wedstrijdleider Wiel van der Ven de wedstrijd tijdelijk af, de deelnemers konden naar de wagen komen voor een heerlijk broodje Hamburger of Braadworst en een blikje drinken. Het was, zoals altijd, een heerlijke onderbreking van de wedstrijd. Door de regelgeving in deze Coronatijd waren er wel extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Ons Riek had echt hun best gedaan om de uitgifte van al het lekkers verantwoord te doen, fijn dat het op deze manier door kon gaan en deze jaarlijkse activiteit tot een succes gemaakt kon worden, hartelijk dank daarvoor!

Natuurlijk werd er tijdens deze pauze gepraat over de vangsten tot nu toe, er moest in de tweede helft van de wedstrijd alles in de strijd gegooid worden om de vangsten te verbeteren. Er werd echter slechts mondjesmaat een visje gevangen hier en daar. Vandaag was er ook een andere wedstrijd, maar dan op een circuit van de Formule 1. Bij een paar koppels werd ook die wedstrijd gevolgd via de smartphone.

                                    
                                    Als de vis dan toch niet aast…….

De minuten tikken weg zonder noemenswaardige aanbeten, heftige drills of het scheppen van vis. Op een enkele grote voorn na is het voornamelijk kleine vis in de vangsten die in het weegnet terecht komen. Met 22 deelnemers weten we slechts 71 vissen met een totaalgewicht van 3768 gram ter weging aan te bieden. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gevangen heeft, dat maakt de dag weer goed.

Voor de drie beste resultaten lagen bekers en een envelopje met inhoud klaar. In de veronderstelling dat iedereen zich inmiddels bij de schuilhut bevond na het opruimen, werden de drie prijswinnende koppels bekend gemaakt. We hadden echter niet goed opgelet of iedereen er wel was. Peter Selten had geholpen met wegen en was later klaar met opruimen, hij zag nog net dat er bekers uitgereikt werden…. Dat spijt ons zeer en we zullen daar in het vervolg beter op letten!

Dit zijn de prijswinnende koppels:

3. Raymond en Camilla Bisschops
2. Edwin en Wim Kerstens
1. Lando en Dejan Bisschops

                                                            
                                                            Van ieder koppel kwam één deelnemer afzonderlijk de prijs in ontvangst nemen.

We kunnen terugkijken op een succesvolle activiteit met de nodige interesse van aanloop, bedankt voor jullie deelname en jullie bezoek!

Graag tot de volgende editie van de Koppelwedstrijd.

De Wedstrijdcommissie.

Voor meer foto's, kijk ook eens hier.

 

                                                                                

 

Hierbij nog de scores van vandaag:

Koppel Gewicht Aantal Punten Plaats
Lando en Dejan Bisschops 528 15 2 1
Edwin en Wim Kerstens 412 11 4 2
Raymond en Camilla Bisschops 386 7 9 3
Wiel van der Ven en Marcel de Hoog 399 4 11 4
Theo Kuypers en Harrie Brans 359 6 11 5
Greggy en Britt Royendijk 275 8 11 6
Peter Selten en Wiel Kuypers 390 4 12 7
Jan van der Lans en Wessel Merkus 328 6 12 8
Peter Roijendijk en Arthur Hendriks 221 5 17 9
Johnny en Nico Cornelissen 266 2 20 10
Felix en Jens de Man 204 3 21 11