Koppelwedstrijd 2021 op mooie nazomerdag

Taaie wedstrijd met voornamelijk kleine vis in de netten.

Na een onstuimige start van afgelopen weekend met flinke hoosbuien, stond gisteren de traditionele koppelwedstrijd van de vereniging op het programma. Ondanks de slechte begaanbaarheid van het toegangspad en van de vernieuwde dam zelf, zaten klokslag tien uur elf koppels in de startblokken om de strijd met elkaar aan te gaan. De weergoden waren ons inmiddels weer gunstig gestemd, want de zon scheen volop.

                                
                                Een mooie dag om aan de waterkant te zijn, ook voor het bezoek.
 

Bij een eerste rondgang langs de koppels was er, op een enkele stek na, nog niet echt veel enthousiasme te bespeuren over de vangsten, sommigen hadden zelfs nog geen trekje gehad. Wat wel van meet af aan goed zat was de onderlinge gezelligheid wat een wedstrijd met koppels al snel met zich meebrengt. Er is altijd veel animo voor deze jaarlijkse activiteit en de wedstrijd trekt behoorlijk wat bezoek.

De meeste activiteit in het water zat voornamelijk bij de kleine (spelt)vis en die zijn moeilijk te vangen. Er moest echt gezocht worden naar azende vis in alle waterlagen, soms lukte dat en soms ook helemaal niet. Iedereen deed in ieder geval zijn uiterste best om de scores zo goed mogelijk te krijgen.

Rond de klok van elf uur waren Ad en Riky Manders al druk bezig met de voorbereidingen van de broodjes hamburger of bal gehakt. Bij de koppelwedstrijd wordt traditioneel een pauze ingelast met een heerlijk broodje en blikje fris. De wedstrijd werd deze keer iets eerder onderbroken, want alles was al klaar. We lieten het ons goed smaken!

                                
                                Ons Riek had het ook vandaag weer goed voor elkaar.

In het tweede deel van de wedstrijd moest er nog van alles geprobeerd worden om de vangsten te verbeteren. Over het algemeen was het een taaie wedstrijd zoals ze dat noemen. Dan valt het op als er toch op een stek een schepnet nodig is bij het landen van een vis. Het gebeurde twee keer bij Wim en Edwin Kerstens, beiden vingen een grote brasem. Dat gewicht zou wel eens een rol kunnen gaan spelen bij de eindresultaten.

                                
                                Wim en Edwin Kerstens op hun stek met bezoekend coach Peter ? (….)

Ruim voor het eindsignaal waren er al koppels die gingen opruimen, het laatste kwartier zou weinig of geen beter resultaat meer opleveren dachten zij blijkbaar. Er was dan ook voldoende hulp bij het wegen en tellen van de vangsten na afloop van de wedstrijd. Met Greg Royendijk en Peter Selten kregen we het voor elkaar om de scores op papier te krijgen, ondanks een regelmatig uitvallende weegklok.

Met twee man werden de punten uitgerekend en kon de uitslag van deze editie bekendgemaakt worden:

1. Nico en Johnny Cornelissen
2. Peter Heesakkers en Felix de Man
3. Wim en Edwin Kerstens

Laatstgenoemd koppel had evenveel wedstrijdpunten als Jo en Peter van Wanrooi, maar hadden meer gewicht. De twee gevangen brasems bleken inderdaad bepalend te zijn voor de einduitslag van deze koppelwedstrijd.

                                
                                Door flink te peuteren wisten Nico en Johnny de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Proficiat mannen!

Iedereen bedankt en tot de volgende bijeenkomst!

De Wedstrijdcommissie.


Hier nog even het totaaloverzicht van deze wedstrijd:

Koppel Gewicht Stuks Punt gew. Punt st. Totaal Plaats
Peter en Jo van Wanrooi 856 24 4 2 6 4
Marcel de Hoog en Peter Selten 368 11 7 5 12 7
Nico en Johnny Cornelissen 870 29 3 1 4 1
Wiel van der Ven en Piet van Sambeek 492 8 5 7 12 6
Greg en Amber Royendijk 208 3 11 11 22 11
Eric en Misja van der Zanden 483 14 6 4 10 5
Raymond en Pamela Bisschops 301 6 10 9 19 10
Koos van Overdijk en Geert Cremers 319 8 9 7 16 8
Lando en Dejan Bisschops 355 5 8 10 18 9
Wim en Edwin Kerstens 5890 11 1 5 6 3
Peter Heesakkers en Felix de Man 1096 20 2 3 5 2