Koppelwedstrijd op de Bus goed bezet

Uiteenlopende vangsten en een hoop gezelligheid.

Deze wedstrijddag begon met veel bewolking en een paar spatjes motregen en eindigde in een zonnige warme dag. Volgens de vooruitzichten een prima dag om aan de waterkant te zijn. Maar liefst 13 stekken werden vandaag door een koppel vissers ingenomen, een veertiende plaats door een visser alleen. Deze laatste was het niet gelukt om een koppelmaat te strikken voor deze activiteit.

Na het beginsignaal werd er hier en daar al snel een eerste visje gevangen, bij de koppels achteraan op de Bus zagen we zelfs grotere voorns het leefnet ingaan. Dat beloofde wat, de meeste vis wordt immers voornamelijk in het begin van een wedstrijd gevangen. Toch nam de activiteit vrij snel weer af, het werd zelfs heel moeilijk om aan de vis te komen. Dat gebeurde om uiteenlopende redenen. Of de vis zat er gewoon niet op de stekken of zoals bij Koos van Overdijk en Geert Cremers was het roofvis die de vangsten liet teruglopen. Tot twee keer toe greep hier een snoek de aangeslagen vis. Dan is het dus wel (even) gedaan op je voerplek.

                                
                                Koos van Overdijk en Geert Cremers zaten op de laatste stek op de dam.
 

Op de dam zaten maar liefst acht koppels op ruim bemeten stekken. Voor de meeste leden van de vereniging is dit deel van ons viswater de favoriete plek om te vissen. Vandaag viel het echter allemaal een beetje tegen daar, twee koppels beleefden daar een wedstrijd zonder ook maar één aanbeet gezien te hebben. De gezelligheid, een belangrijk onderdeel van dit evenement, was er zeker niet minder om. Er werd dan ook heel wat afgelachen.

Inmiddels waren Ad en Riky Manders gearriveerd, zij waren in de schuilhut druk doende om de broodjes Hamburgers en dergelijke te bereiden. Even voor twaalf uur riep Ad iedereen op om naar de schuilhut te komen, iedereen verliet maar al te graag zijn stek voor deze welkome onderbreking. Ook vandaag was het weer prima voor elkaar, we hopen dat Ad en Riky dit nog lang blijven verzorgen.

   
De eerste vissers arriveren bij de schuilhut en al gauw is het gezellig rondom de hangtafels. De broodjes vallen wederom in de smaak.

Tijdens dit gezellige, maar vooral lekkere intermezzo, werden uiteraard elkaars vangsten besproken. Het was duidelijk dat er deze middag nog van alles gedaan moest worden om ook tot goede, zo niet betere vangsten te komen. Met goedgevulde magen gingen de deelnemers weer terug naar hun stekken om zo snel mogelijk hun plannen uit te voeren.

Vissen in koppelverband heeft natuurlijk zo zijn voordelen, als de een niet vangt doet de ander dat wel en omgekeerd. Als je er echter alleen voor staat, ligt alle verantwoordelijkheid voor een goede score bij jou. Tonny van Kuppenveld stond er vandaag alleen voor en dat ging hem goed af. Hij had voor de middag al een paar visjes gevangen, maar in gewicht moest er toch echt wel wat bij om hoog te kunnen eindigen. Zijn tactiek werd beloond door de vangst van een flinke brasem, dit was de tweede in deze wedstrijd. De eerste brasem van deze wedstrijd was op de dam gevangen.

                                
                                Met het nodige geduld schept Tonny van Kuppenveld zijn brasem.

Bij Wiel van der Ven en Piet van Sambeek was het Piet die de score van dit tweetal na de middag flink opschroefde. Piet had er al de nodige gemist door een minder goede onderlijn en te vroeg aanslaan. Met een nieuwe onderlijn en de wijze raad van Wiel, ving Piet de een na de andere vooral kleine vis. De bijdrage van Wiel bleef steken op de vangst van twee vissen, het bleef stil op zijn kant van de stek.

Er gebeurde vandaag ook iets opmerkelijks: twee jeugdleden visten samen met hun vaders. Ook al was het maar één enkele vis die gevangen werd, op beide stekken overtroffen de leerlingen daarmee wel hun meesters, de vaders hadden het nakijken. Sterker nog, die twee hadden zelfs geen enkele serieuze aanbeet gehad. Helaas is de vangst van Britt Royendijk niet ter weging aangeboden.

Met zijn tweeën de wedstrijd ingaan heeft ook als voordeel, dat je elkaar mag helpen. Koos van Overdijk sloeg zijn tweede brasem aan de haak en dirigeerde deze naar het schepnet waarmee koppelmaat Geert al klaarstond. Echt teamwork dus om tot een goede score te komen.

                                
                                Vissen in koppelverband ten top!

Na het eindsignaal gingen we rond om te wegen, Peter Selten assisteerde daarbij. Naast de twee koppels zonder vangst, waren er ook twee koppels die wel een vis gevangen hadden, maar deze niet ter weging konden aanbieden. Bij Harrie Brans en Theo Kuypers bleek de vangst uit het leefnet ontsnapt te zijn en bij Britt en Greggy Royendijk was de vangst al weer vrijgelaten. Op de overige tien stekken bleken de vangsten sterk uiteen te lopen, zowel in aantal alsook in gewicht. Het laatste uiteraard door de vangst van de drie brasems tijdens deze wedstrijd.

De prijswinnaars van vandaag zijn:

1. Koos van Overdijk en Geert Cremers.          2. Wiel van der Ven en Piet van Sambeek.              3. Tonny van Kuppenveld.
 

We kijken terug op een gezellige wedstrijddag met uiteindelijk toch wel mooie vangsten. Graag tot volgend jaar!

Het Bestuur.

 

Hier nog de wedstrijdscores:

Koppel Gewicht (gr) Aantal Punten Plaats
         
Koos van Overdijk en Geert Cremers 5806 20  4   1
Wiel van der Ven en Piet van Sambeek   403 27  5   2
Tonny van Kuppenveld 2690   6  7   3
Peter  Heesakkers en Nick van den Bosch   315 21  8   4
Nico Cornelissen en Johnny Cornelissen   639   6  8   5
Theo Ermers en Peter Selten   346   7  9   6
Wesley Cornelissen en Robin Cornelissen   261   4 13   7
Peter en Marian Roijendijk   208   3 16   8
Arthur en Paulien Hendriks   248   1 16   9
Edwin Kerstens en Daan Kerstens   199   1 18  10
Felix de Man en Jens de Man     --   --    
Harrie Brans en Theo Kuypers     --   --    
Greggy Royendijk en Britt Royendijk     --   --    
Bert van Wees en Geert Crooijmans     --   --