Koppelwedstrijd op mooie herfstdag

Tamme wedstrijd op vrijwel roerloos water.

Jaarlijks kijken we uit naar deze wedstrijddag aan het eind van het seizoen op visvijver de Bus. Vandaag meldden zich elf koppels voor de loting van deze activiteit, een twaalfde koppel moest verstek laten gaan. Wedstrijdleider Wiel van der Ven had bedacht dat er voor deelnemers die niet ver kunnen lopen een aantal stekken dicht bij de schuilhut te verloten moesten zijn en voor de overige koppels op of nabij de dam. Zo kwam het dat er drie koppels vooraan op visvijver de Bus zaten en acht koppels achterin. Ieder koppel beschikte over een ruime stek.

                                
                                Wesley en Robin Cornelissen zaten heerlijk in het herfstzonnetje op de dam.

We hebben het wederom getroffen met het weer vandaag en dat is wel zo prettig als je een hele dag aan de waterkant moet zitten.
De koppelwedstrijd wordt traditioneel onderbroken voor een natje en een droogje in de schuilhut. Daar werden door Riky en Ad Manders de heerlijkste broodjes Hamburger en Duitse worst geserveerd met een blikje drinken erbij. Dit intermezzo was dit keer echter van korte duur, want iedereen wilde er weer meteen tegen aan om de vangsten te verbeteren. Die waren namelijk op een enkele stek na, niet om over naar huis te schrijven.

Het was zoals gezegd prachtig weer vandaag met nauwelijks een zuchtje wind, maar dat had wel tot gevolg dat het wateroppervlak er super strak uit bleef zien. Geen visactiviteit waar te nemen, zelfs geen springende vis, ook de meeste dobbers bleven roerloos liggen. De vangsten waren dan ook navenant, ja zelfs slecht te noemen. Vandaar dat men de pauze maar het liefst zo kort mogelijk wilde houden, tenminste zo leek het.
Bert van Wees en Geert Crooijmans hadden op de ochtend de beste vangsten geboekt en die moesten natuurlijk tenminste geëvenaard worden.

                                
                                Bert en Geert hadden niet alleen een goede stek geloot, maar wisten ook goed te vangen.

De wedstrijd verliep echter, net als op de morgen, ook ’s middags zeer tam. Gelukkig was de gezelligheid er onderling niet minder om. Het is niet voor niets een activiteit in het wedstrijdprogramma, waar met plezier naar uitgekeken wordt. Ondanks de mindere vangsten werd het zelfs nog spannend naar het eind toe. Het winnende koppel van vorig jaar, Felix en Jens de Man, vingen ook meer vis dan de andere koppels. Het ging vrijwel gelijk op met het eerdergenoemde koppel Bert en Geert. Felix had blijkbaar in andere competities de kunst afgekeken van Nol Bergmans, die wil namelijk nog wel eens een gevangen visje naast het leefnet laten belanden. Felix overkwam het vandaag zelfs twee keer en verspeelde daarmee vrijwel zeker zijn kans om samen met Jens de wedstrijd te winnen.

Dan wordt de wedstrijd afgeblazen en kon er gewogen en geteld worden. Drie koppels konden geen vis ter weging aanbieden, bij de overige koppels waren de resultaten evengoed teleurstellend. Het was vandaag zeker moeilijk om aan de vis te komen, maar we zouden er goed aan doen om eens goed na te gaan denken over onze wijze van voeren. Dat stond vandaag niet in verhouding met de geboekte resultaten.

De uitslag van vandaag zag er als volgt uit: 

Koppel Gewicht Aantal Punten   Ranglijst
           
Bert van Wees en Geert Crooijmans 479 11 1   1
Felix en Jens de Man 435 10 2   2
Wesley en Robin Cornelissen 297   8 3   3
Tonny van Kuppenveld en Jan Verberk 235   3 4   4
Wessel Merkus en Jan van der Lans 221   3 5   5
Greggy Royendijk en Edwin Kerstens 221   3 5   5
Piet van Sambeek en Wiel van der Ven 204   3 6   7
Johnny en Nico Cornelissen 270   2 6   7
Theo Ermers en Peter Selten     0   0 11   9
Reck Oudenaar en Gerwin Lemmens     0   0 11   9
Marian en Peter Roijendijk     0   0 11   9
           

    
 De prijswinnende koppels:   1. Bert van Wees en Geert Crooijmans      2. Felix en Jens de Man       3. Wesley en Robin Cornelissen

We kijken terug op een mooie dag met veel gezelligheid, maar helaas mindere vangsten. De broodjes van Riky en Ad Manders waren weer prima verzorgd, waarvoor onze hartelijke dank.

Tot volgend jaar!

Het Bestuur.
 

Meer foto's van vandaag staan hier.