Koude start Zomeravondcompetitie

Slechts 9 vissen voor 12 deelnemers.

Gisteravond vond de eerste wedstrijd plaats van de zomeravondcompetitie, niet alleen een vroege start voor deze competitie, maar vooral ook een koude start. Hoewel het er eerder op de dag niet naar uitzag, begon deze avond met een stralende ondergaande zon aan een vrijwel wolkenloze hemel. De deelnemende vissers, 12 man in totaal, hadden er zin in. Na de loting en het opbouwen van de spullen kon er al om half zeven gestart worden met de wedstrijd.

                                                                                                                                                         Het leek een mooie zomeravond, maar schijn bedriegt: het was gewoon koud.

De wedstrijd kwam traag op gang. Slechts bij drie vissers was er enige activiteit, Nol Bergmans verspeelde helaas zijn eerste aanbeet. Wiel van der Ven en Wesley Cornelissen konden wel hun eerste aanbeten verzilveren. Bij de deelnemers op de rechtse lange kant bleef het tot einde wedstrijd opvallend stil. Toch was het fijn om weer aan de waterkant te zijn.

                                                                                                                                                         In het zonnetje was het nog wel goed te doen.

Wiel en Wesley bleken de beste stekken geloot te hebben, zij bleven wel vis vangen. Wesley leek zelfs de wedstrijd naar zich toe te trekken met de vangst van een flinke brasem. Wiel gooide alles in de strijd om nog enige tegenstand te kunnen bieden.
Bij het wegen en tellen van de gevangen vis bleek dit prima gelukt te zijn. Wesley kon met 3 vissen een gewicht van 3431 gram laten noteren, Wiel met 6 vissen 776 gram. Beiden konden deze wedstrijd met 3 punten besluiten, gewicht én aantal worden immers genoteerd voor de punten. De overige deelnemers moesten het met 12 punten doen.

                                Wesley Cornelissen en Wiel van der Ven bleken de beste stekken geloot te hebben. Beiden kunnen natuurlijk ook goed vissen!

Ondanks de wat lage temperatuur en weinig vis in de netten zat de sfeer er goed in op deze eerste wedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd!
Op donderdagavond 12 mei wordt die tweede wedstrijd gevist, we kijken er naar uit.

De wedstrijdcommissie.

Meer foto's staan hier