Laatste jeugdwedstrijd in de regen

Het regent ook prijzen bij de afsluiting.

Vanavond stond de inhaalwedstrijd voor de jeugd op het programma. De wedstrijd van 30 mei moest afgelast worden wegens voorspelde onweersbuien. Ook vandaag werden we getrakteerd op het nodige hemelwater, maar gelukkig geen onweer. De vier deelnemers waren echter vastbesloten deze laatste wedstrijd op de Bus dan maar onder de visparaplu te vissen. Het waren geen plensbuien, wel gestage regen waar maar geen einde aan leek te komen.

                                                   
                                                   De visparaplu was vanavond onmisbaar op de Bus.

Er werd niet veel vis gevangen vanavond, maar wel vis van redelijke afmeting. Prettige bijkomstigheid was dat iedere deelnemer wat ving. Dejan Bisschops had opnieuw de vermaarde kopstek links geloot, hier ving hij de vorige wedstrijd goed. Ook vanavond wist hij er weer vijf te vangen, wel kleiner dan die van de andere deelnemers, maar tezamen meer centimeters. Hij won vanavond dan ook de dagprijs.

Traditiegetrouw werd er na deze laatste wedstrijd afgesloten met een prijsuitreiking in café ’t Heike. Daar werd voor iedereen een bord frites met een snack geserveerd en wat te drinken. Wim van de Poll had voor deze feestelijke afsluiting de nodige presentjes meegebracht die de kinderen mochten verdelen. Er was voor elk wat wils.

                                                   
                                                   De presentjes vielen goed in de smaak bij de deelnemers.

Toen kreeg wedstrijdleider Wiel van der Ven het woord. Hij was verheugd met deze vier deelnemers en sprak de wens uit of ze volgend jaar ook weer mee willen doen met de jeugdwedstrijden. En het zou fijn zijn als er nog meer jeugd naar de waterkant zou komen. Wiel vroeg dan ook iedereen om vriendjes en vriendinnetjes enthousiast te maken voor de wedstrijden. Het zusje van Britt vist in ieder geval al mee volgend jaar. Dan komt Wiel met de einduitslag van de zes geviste wedstrijden, voor iedereen is er een beker.

    
Mooie prijzen voor iedere deelnemer.                                                               De beker voor de grootste vis en de wisselbeker van de jeugdcompetitie

De vierde plaats is voor Britt Royendijk, de derde voor Daan Kerstens en de tweede voor Devin Bisschops. De eerste prijs gaat dit keer naar Dejan Bisschops, hij wint dit jaar tevens de wisseltrofee voor de meeste centimeters, hij viste er 242 bij elkaar. Dejan heeft dus helemaal een topavond, want hij mag ook de dagprijs van de laatste wedstrijd in ontvangst nemen. Dan is er nog een grote beker uit te reiken: die voor het vangen van de grootste vis in deze competitie. Britt Royendijk viel deze eer te beurt, zij ving een voorn van maar liefst 24 cm! 

                                                      
                                                      Alle deelnemers gefeliciteerd met het behaalde resultaat!

Het mag dan geregend hebben tijdens de meeste jeugdwedstrijden, deze prijzenregen maakte veel goed. Iedereen bedankt en tot volgend jaar!

Het bestuur.
 

Het totaaloverzicht van de jeugdwedstrijden staat  hier.   
Alle foto's van vanavond staan hier.