Laatste wedstrijd zomeravond gevist

De visparaplu was maar even nodig.

Met het vele regenwater van de afgelopen dagen leek het er even op dat we een natte afsluiting van de Zomeravondcompetitie zouden gaan beleven. Het regende nog licht tijdens de opbouw van de stekken en het begin van de wedstrijd. Voor deze laatste wedstrijd kwamen alle elf deelnemers goed voorbereid naar de Bus. Een laatste kans om de score in het eindklassement nog iets op te krikken.

                                
                                De visparaplu was gelukkig maar even nodig.
 

Voor een aantal deelnemers die hun scores bijgehouden hadden, werd het een spannende wedstrijd. Zou hun vangst in deze inhaalwedstrijd voldoende zijn om de eindstand eens flink op te schudden? Naast deze competitiedrang was het voor de meeste deelnemers toch voornamelijk een avond om gezellig met een groep aan de waterkant te zijn. Het is immers toch de activiteit van de vis die de vangsten goed of niet goed maken. Op twee stekken bleven de aanbeten uit, maar men genoot wel van een vrije avond aan de waterkant.

                                
                                Voor Greggy Royendijk werd het slechts een avond van ontspanning. 

Vorige week hadden we nog een wedstrijd met grote verschillen in de vangsten, vanavond was dat wat beter verdeeld. Met een visloze avond van een week geleden nog vers in het geheugen, lootte Edwin Kerstens de stek waar zijn vader de vorige keer zo succesvol was. Een hoopvol begin en een kans om dat wedstrijdresultaat tenminste te evenaren of, in het gunstigste geval, te overtreffen. Al was het maar met één visje meer. Edwin ging dan ook vol vertrouwen de wedstrijd in.

                                
                                Edwin Kerstens zette hoog in op deze favoriete stek.

Tijdens de wedstrijden komt er regelmatig bezoek, altijd leuk als er belangstelling is voor de activiteiten van de vereniging. Peter Roijendijk had in ieder geval een stel secundanten om zich heen en liet wederom zien dat hij goed kan Multi-tasken. Terwijl hij luidruchtig in gesprek was wist hij ook regelmatig te vangen en gaf een demonstratie hoe je ook op een andere manier aan de vis kan komen, puur op de beweging van de lijn. Peter beleefde een topwedstrijd.

                                
                                Licht en geluid was hier zeker van toepassing….

Het wegen en tellen na de wedstrijd ging niet helemaal van een leien dakje, de weegklok moest een paar keer gereset worden en dat kostte tijd. Uiteindelijk waren we toch nog redelijk op tijd bij Ada, waar we de competitie met een drankje zouden afsluiten.

Eerst de wedstrijdresultaten van deze laatste wedstrijd:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt gew. Punt st. Totaal Punten
Wiel Kuypers 0 0 11 11 22 11
Peter Heesakkers 226 4 7 8 15 8
Wim Kerstens 506 5 2 7 9 5
Felix de Man 426 10 5 3 8 4
Edwin Kerstens 488 14 4 1 5 2
Peter van Wanrooij 399 7 5 5 10 6
Ad Manders 355 6 6 6 12 7
Wiel van der Ven 186 3 8 9 17 9
Peter Roijendijk 501 14 3 1 4 1
Eric van der Zanden 603 8 1 4 5 2
Greggy Royendijk 0 0 11 11 22 11


De resultaten van alle wedstrijden worden verzameld en door drie man uitgerekend. De vier beste uitkomsten tellen mee voor de eindstand. Dit zijn de winnende deelnemers:

1. Felix de Man            2. Eric van der Zanden            3. Wim Kerstens

Van harte proficiat mannen met de behaalde podiumplaatsen!

De Wedstrijdcommissie.

Het totaaloverzicht van deze competitie staat hier.