Laatste zomeravond op de Bus gevist

Strijd om de eerste en tweede plaats.

Hoewel de berichten positief waren wat betreft het aantal plaatsen aan het Kanaal, zorgde de lage waterstand ervoor dat we alsnog moesten uitwijken naar visvijver de Bus voor de laatste wedstrijd van de Zomeravondcompetitie. Elf deelnemers kwamen gisteravond naar de loting voor deze wedstrijd, een laatste mogelijkheid om nog een slecht resultaat van een eerdere wedstrijd weg te kunnen strepen. De vijf beste resultaten uit acht wedstrijden bepalen immers je uiteindelijke plaats op de ranglijst.

                                
                                Weer een heerlijke avond aan visvijver de Bus.
 

Een belangrijk deel van de vangsten werd op deze avond binnengehaald in de eerste helft van de wedstrijd. Er werden ook grote voorns gevangen op een aantal stekken, maar even zo snel die aanbeten kwamen verdwenen ze ook weer. Op de eerste stekken, vanaf de minder-valide steiger gezien, was het een beetje afzien. Wat men daar ook probeerde, het lukte niet of nauwelijks om de vis aan het azen te krijgen. Wiel van der Ven en Ad Manders wisten beiden slechts één visje te vangen.

Tonny van Kuppenveld daarentegen had op stek 3 veel meer activiteit. Naast grote voorn was er ook zeelt die op zijn voerplek afkwam. De aanbeet van de eerste zeelt zal Tonny echter nog lang heugen. Hij wist deze twee keer uit de waterplanten links te houden, maar verspeelde hem in de lelies rechts, met een gebroken topdeel van zijn nieuwe hengel tot gevolg. Tonny kon gelukkig verder vissen met een ander topdeel en niet onverdienstelijk. Een tweede zeelt belandde wel in zijn leefnet.

                                
                                Na de hengelbreuk moest Tonny met een ander topdeel aan de gang.

Doordat de wedstrijdpunten sinds deze competitie bij ieder verslag vermeld staan, hadden de deelnemers zelf een goed beeld van hun kansen op de winst in deze competitie. Felix de Man en Eric van der Zanden wisten bijvoorbeeld dat hun totaalscores tot nu toe dicht bij elkaar lagen, deze laatste wedstrijd was dus allesbepalend voor het aantal punten wat er uiteindelijk weggestreept kon worden. Vanavond was er dus voornamelijk strijd om de eerste en tweede plaats. Er mogen namelijk drie slechte resultaten vervallen op acht wedstrijden. Altijd weer verrassend hoe dat uit kan pakken.

Vissen op de Bus is door de verschillende dieptes duidelijk anders dan bijvoorbeeld op de Lage Raam, de vangsten zijn vaak ook een stuk minder in aantal. Met elf deelnemers kwamen we op deze laatste wedstrijd uit op slechts 54 stuks. Door een tweetal zeelten, Peter Heesakkers ving ook een mooi exemplaar, kwam het totaalgewicht toch nog uit op 5633gr.

Dan zit ook deze laatste zomeravondwedstrijd erop. Na het wegen en tellen van de vangsten pakken we in en gaan we op weg naar Ada, waar de prijsuitreiking zal plaatsvinden. Daar werd nog druk gerekend door drie man en uiteindelijk kwamen die tot een eensluidende uitslag. Met één punt verschil kon Felix de Man deze competitie op zijn naam schrijven, Eric van der Zanden werd dus tweede. Mede door zijn drie gewonnen wedstrijden werd Peter Roijendijk derde. Peter kon zelfs 29 wedstrijdpunten weg laten strepen. Heb je een keer een paar slechte wedstrijdresultaten, dan is het dus zeker goed om alle wedstrijden te vissen, dat zie je maar weer.

Tot slot was er nog een kadootje voor de winnaar, beschikbaar gesteld door Ad Manders. Zijn toezegging op de laatste jaarvergadering om een zak voer voor de winnaar per wedstrijd te verzorgen, was zogezegd in de vergeethoek geraakt. Winnaar Felix de Man was zeer verrast een mooie barbecue in ontvangst te mogen nemen. Er werd nog even gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.

De Wedstrijdcommissie.
 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Peter Selten    279      8       7       1     8          4
Felix de Man    332      8       5       1     6          2
Eric van der Zanden    297      7       6       4    10          6
Wim van de Poll     --      --        
Peter Heesakkers   1096      4       2       7     9          5
Nico Cornelissen    195      5       8       6    14          8
Daan Kerstens     --      --        
Johnny Cornelissen    195      2       8       9    17          9
Peter Roijendijk    355      8       4       1     5          1
Wiel van der Ven    165      1      10      10    20         10
Edwin Kerstens    492      4       3       7    10          6
Tonny van Kuppenveld   2077      6       1       5     6          2
Marcel de Hoog     --      --        
Ad Manders    150      1       11      10     21          11
Bert van Wees     --      --        

Het totaaloverzicht van de hele competitie staat hier