Langenboom wint Wisseltrofee

Uitwisseling met redelijke opkomst in Coronatijd.

Het was eindelijk weer mogelijk wedstrijden te vissen, de zomeravondcompetitie moesten we noodgedwongen laten vervallen zoals u weet. De wedstrijden van september konden wel doorgaan. Afgelopen zaterdag en vandaag zijn de uitwisselingswedstrijden met Langenboom gevist aan de Bus. Elf deelnemers gingen de strijd met elkaar aan, de sfeer was als vanouds op beide ochtenden.

                                
                                Aan het begin van de eerste wedstrijd was de visparaplu nog nodig.

Zaterdag 5 september.

Met wat lichte regen gingen elf deelnemers de wedstrijd in, maar het werd al snel droog. Er werd op bijna alle stekken vis gevangen, uiteenlopend van zonnebaars tot zelfs brasem. Een goede start van dit verlate wedstrijdseizoen. Al vrij snel had Ad Manders op stek 1 de eerste brasem te pakken, goed voor het gewicht, maar aantallen zijn zeker belangrijker voor het eindresultaat. Voor beide krijg je immers punten. Naast een tweede brasem ving Ad gelukkig ook nog 5 kleinere vissen en kwam hij daarmee uit op twee wedstrijdpunten, een goede score voor de vereniging in deze traditionele uitwisselingswedstrijd. Bij Harrie Brans van Langenboom verliep de wedstrijd geheel anders. Hij moest lang wachten op een serieuze aanbeet, maar het was dan ook gelijk een beste! Harrie had het nodige werk met een flink formaat winde. Deze vissoort hadden we al een tijdje niet meer in de netten gezien, helaas is deze niet gemeten, maar we schatten de lengte rond de veertig centimeter.

                                
                                Harrie Brans weet zijn vangst met het nodige geduld te landen.

Deze wedstrijd werd in het voordeel van Langenboom beslist, Theo Kuypers bleek de beste papieren te hebben met 13 stuks en 830 gram. Er was dus werk aan de winkel voor Het Kanaal om de wisseltrofee ook dit jaar in Mill te houden.

Zaterdag 12 september.

Wat weersomstandigheden betreft zag deze tweede wedstrijdmorgen er goed uit, het was droog en de zon liet zich al goed zien. Het viswater zag er echter wat minder goed uit. Bij vrijwel alle stekken lag er een vieze laag op het water en er was weinig leven te bespeuren. Er was een groot onderling verschil in het wedstrijdverloop op de stekken. De ene visser wist zijn vangst in het begin van de wedstrijd binnen te halen, de ander pas veel later. Gelukkig had iedere deelnemer uiteindelijk vis.

                                
                                Het viswater zag er minder fraai uit als anders.

Deze keer had Wil van Boekel de eerste stek geloot. Vorige week had Ad Manders daar zijn brasems, Wil wist er deze wedstrijd ook één te verschalken. Samen met 13 kleinere vissen leverde zijn vangst de beste score van vandaag op. Ook in de eerste wedstrijd had hij goed gescoord, met in totaal 4 wedstrijdpunten heeft Wil de wisseltrofee dan ook in ontvangst mogen nemen. Ad Manders had de beste resultaten voor onze vereniging en won daarmee de tweede prijs van deze geslaagde uitwisseling.

                                
                                Ad Manders en Wil van Boekel poseren nog even voor een foto.

Graag tot de volgende editie van deze traditionele uitwisseling met Langenboom.
 

Het Bestuur HSV de Rietvoorn en het Bestuur HSV het Kanaal.