Magere resultaten op vierde wedstrijd

Het avondzonnetje werd duidelijk gemist.

Na een dag met motregen en een zon die nergens te bekennen was, werd het gelukkig in de avond droog. Voor de negen wedstrijdvissers die kwamen loten voor de vierde wedstrijd van de zomeravondcompetitie was dat in ieder geval een meevaller om mee te beginnen.

Hadden we in de eerste drie wedstrijden nog een mooie ondergaande avondzon om in te zitten en goed azende vis op de stekken, vanavond werd in alle opzichten een andere avond om een wedstrijd te vissen. De vis was slechts met heel veel moeite tot azen te brengen en als ze al aanbeten was dat meer sabbelen. Het was vrij snel duidelijk dat het voor de meesten een taaie wedstrijd zou worden. En ook best wel fris om aan de waterkant te zitten, tenminste volgens Peter Heesakkers.

                                    
                                    Het avondzonnetje werd duidelijk gemist op de vierde wedstrijd.
 

Op de rechterkant, vanaf de schuilhut gezien, was er de meeste actie te zien wat betreft vangen. Wiel van der Ven, die vooraan op de dam zat, had regelmatig beet en wist in het begin een paar visjes te vangen, maar verspeelde ook een grote voorn. Daarna kwamen er voornamelijk flauwe aanbeten, waar niet echt op aan te slaan was.

Eric van der Zanden en Edwin Kerstens hadden op de rechterkant de beste plaatsen, zoals achteraf bleek. We waren bij Eric ook getuige van de mooie dril met ver uitgekomen topelastiek door een gehaakte karper. Zeker in een witviswedstrijd met licht materiaal kan je dan je vaardigheid laten zien. Met het nodige geduld en het op de juiste manier sturen om de vis uit de lelies te houden, werd de karper door Eric uiteindelijk geschept en geland. Klasse!

                                    
                                    Eric van der Zanden in actie. Game, Set and the Match!

In het laatste uur van de wedstrijd werd er eigenlijk niet of nauwelijks meer iets gevangen en bleven ook de voorzichtige aanbeten steeds meer uit. Wel bleven op een aantal stekken de bellensporen van azende vis nog een tijdje doorgaan.

Na het eindsignaal gaan we rond om te wegen en te tellen. We komen met zeven vangende deelnemers niet verder dan 31 stuks. Het totaal gewicht komt mede door de gevangen karper toch nog uit op 3769gr. Twee vissers hebben helaas geen enkele aanbeet gehad.

Eric van der Zanden scoorde een 1 op zowel gewicht als aantal en won daarmee overtuigend deze wedstrijd, proficiat! Edwin Kerstens beleefde ook een mooie wedstrijd met hetzelfde aantal, maar met een 2 op gewicht en werd daardoor tweede. Goed gevist!

We hebben nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie, waarin we kunnen proberen een slecht resultaat uit een eerdere wedstrijd te verbeteren of om een gemiste wedstrijd in te halen om voor het eindklassement mee te kunnen dingen. We gaan er voor!

De wedstrijdcommissie.

 

Hier nog de getallen van vanavond:

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Wiel Kuypers 0 0 9 9 18 9
Peter Heesakkers 310 4 4 4 8 4
Wim Kerstens 257 1 6 6 12 6
Felix de Man 266 2 5 5 10 5
Edwin Kerstens 474 9 2 1 3 2
Peter van Wanrooij -- --        
Ad Manders 186 1 7 6 13 7
Wiel van der Ven 377 5 3 3 6 3
Peter Roijendijk 0 0 9 9 18 9
Eric van der Zanden 1899 9 1 1 2 1
Greggy Royendijk -- --