Matige vangsten in vierde wedstrijd

Deelnemers gaan maar aan de wandel.

De weersvoorspellingen voor afgelopen weekend gaven in eerste instantie aan dat het onstuimig zou worden. Later werden deze voorspellingen voor het zuiden en zuidoosten weer wat bijgesteld. Met een mager zonnetje zou de temperatuur zelfs aangenaam zijn. Dat zonnetje liet het echter afweten op de vierde wedstrijdmorgen van de Najaarscompetitie, evenals de vis.

Ook gisteren waren er dertien deelnemers, Peter Selten moest door rugklachten deze wedstrijd laten schieten. Bij de loting werd er nog voorgesteld om naar het Kanaal te gaan, er zat immers geen trek op de Lage Raam. De meerderheid wilde het toch hier proberen. In eerste instantie leek dit een goed plan, op een enkeling na ving iedereen gelijk zijn eerste vis na het beginsignaal. Maar dat was het dan ook, het werd voor de meesten al snel een taaie wedstrijd met weinig of geen aanbeten meer.

                               
                                Koos van Overdijk had slechts één serieuze aanbeet op zijn kopstek.

Peter Roijendijk had zijn radio precies tussen zijn stek en die van Ad Manders geplaatst en had een goede zender opgezet. Ad vond dat wel gezellig en hoopte dat het ook vis aan zou trekken, want hij zat al een tijdje op 3 stuks. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek de vis maar niet tot azen te krijgen, niemand zat nog in de dubbele cijfers kwa vangsten, op Edwin Kerstens na dan. Edwin zat op de dubbel nul, zo liet hij weten. Dat geeft maar aan hoe slecht het deze wedstrijd ging.

Het werd dus echt peuteren om maar aan een visje te komen. Vijf deelnemers slaagden daarin, hun vangsten varieerden van 7 tot 11 stuks. De rest moest het doen met een maximale score van drie stuks. Bij het wegen en tellen na de wedstrijd bleek Wim Kerstens enorm zijn best te hebben gedaan, er zaten wel hele kleine visjes in zijn vangst. Ondanks zijn 9 stuks kwam hij met het gewicht niet verder dan 213gr. Wiel Kuypers had deze wedstrijd eindelijk wat meer activiteit, de vorige drie wedstrijden moest hij het zonder vangst doen. Hij kreeg een mooie zeelt aan de lijn, maar verspeelde deze helaas kort na de aanslag. Er was geen houden aan liet hij weten. Eric van der Zanden had dit keer matig gevoerd, omdat er weinig of geen activieit in het water te bespeuren viel. Hij kwam tot een vangst van 11 stuks en 403gr en schreef daarmee een tweede wedstrijd van deze competitie op zijn naam.

                                
                                Wiel Kuypers had vandaag een betere wedstrijd, maar verspeelde helaas een zeelt.
 

In het laatste uur van de wedstrijd gingen een aantal deelnemers maar aan de wandel om even bij elkaar te buurten. Als je dan toch geen beet krijgt, kan je er beter op deze manier een gezellige bijeenkomst van maken. Men was het er in ieder geval over eens dat we de volgende wedstrijd beter ergens anders kunnen gaan vissen. 

Volgende week zondag verzamelen we wel weer op de parkeerplaats bij Kasteel Tongelaar en bekijken dan waar we heen gaan.

Graag tot volgende week.

De Wedstrijdcommissie.

 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog     306    8     3     3     6      2
Tonny van Kuppenveld     195     2     9     7    16      8
Koos van Overdijk     204    1     7         10    17     10
Wiel van der Ven       0    0    13    13    26     13
Geert Cremers     355    7     2     4     6      2
Henk Teunesen     142    1    11    10    21     11
Wiel Kuypers     244    2     4     7    11      6
Edwin Kerstens       0    0    13    13    26     13
Wim Kerstens     213    9     6     2     8      4
Peter Selten       --    --        
Ad Manders     159    3    10     6    16      8
Eric van der Zanden     403   11     1     1     2      1
Peter Roijendijk     199    2     8     7    15      7
Peter Heesakkers     217    7     5      4     9      5