Meer actie in wedstrijd op zomeravond

Betere vangsten op linkerkant van de Bus.

Alle ingrediënten voor een mooie wedstrijd van de zomeravondcompetitie waren vanavond aanwezig: een temperatuur van rond de 20 graden, zichtbare activiteit van vis, droog en vrijwel geen wind. Wat wil je nog meer. Tien deelnemers hadden zich verzameld voor de loting voor deze wedstrijd. De stekken waren ruim uitgezet op de linkerhelft van visvijver de Bus. Het was er goed toeven en er was voldoende belangstelling van bezoekers.

                                
                                Piet van Sambeek had alle rust en ruimte links van de steiger, het werd echter niet zijn wedstrijd.

Na het startsein van wedstrijdleider Wiel van der Ven wisten de meeste vissers vrij snel tot vangen te komen. Slechts bij een paar deelnemers wilde het maar niet op gang komen. De meeste activiteit was te bespeuren op de linkerkant van het wedstrijdparcours, bij de lelievelden werd zoals te verwachten was, de meeste vis gevangen. Toch waren er ook momenten dat het geheel stil viel. Dan was het tijd om van tactiek te veranderen om toch nog aan de vis te komen. Dat lukte bij de meeste vissers wel. Johnny Cornelissen zat op de laatste stek achteraan en wist vrijwel de hele wedstrijd door te vangen.

                                
                                Johnny Cornelissen had een beste wedstrijdavond op zijn stek achteraan.

Een hongerige snoek zag in Johnny duidelijk zijn concurrent en deed tegen het einde van de wedstrijd een verwoede aanval op zijn leefnet. Johnny heeft zijn vangst gelukkig kunnen redden door deze over te zetten naar een emmer met water. Hij kreeg het vervolgens ook nog druk met het drillen van een flinke brasem. Deze kon vrij snel vanuit het schepnet het weegnet in, de wedstrijd was intussen afgeblazen.

Met het wegen en tellen van de vangsten konden we vaststellen dat we het vanavond best goed gedaan hebben: zeven deelnemers vingen gezamenlijk 46 vissen met een totaal gewicht van 4173 gram. Drie vissers moesten het vanavond helaas zonder vangst doen. De winst ging vanavond naar Johnny Cornelissen en Wiel van der Ven, door de combinatie van gewicht en aantal wisten zij beiden een één te scoren.
Vooral Johnny deed daar goede zaken mee.

Er staan nog twee wedstrijden op het aangepaste programma van deze competitie. Voor een reële tussenstand moeten we nog even wachten, nog niet iedereen heeft de benodigde vijf wedstrijden gevist.

Tot volgende week.

De wedstrijdcommissie.


Meer foto's staan hier.