Meer vis op vijfde jeugdwedstrijd

Vis voornamelijk actief op rechterkant van de Bus.

Het was vanavond weer een prachtige zomeravond op visvijver de Bus, een prima moment om een wedstrijd met de jeugd te houden. Voor de loting van deze vijfde wedstrijd kwamen zeven deelnemers met hun begeleiders naar de waterkant. Het opbouwen van de stekken was wederom snel geregeld, dus konden we al vroeg aan de slag. De vis was blijkbaar het actiefst op het rechter gedeelte van het wedstrijdveld. Daar werden al heel snel na het beginsignaal de eerste visjes gevangen op een paar stekken. De avond zag er veelbelovend uit dachten wij zo, maar helaas bleek niets minder waar. Op de linkerkant  bleek het namelijk een stuk moeilijker te zijn om de vis te vinden en te vangen.

                                
                                Britt Royendijk probeert het maar eens op links achter de lelies.
 

Wat er ook geprobeerd werd door de vier deelnemers die links van de schuilhut zaten, de vis was daar niet tot azen te krijgen. Dan vraagt het wedstrijdvissen wel heel veel van je, het geduld werd aardig op de proef gesteld. Dat lukte bij alle vier heel goed, ze bleven geconcentreerd tot het eindsignaal. Britt Royendijk viste alle hoeken van haar stek nauwgezet af, ze moest er zelfs een tijdje voor gaan staan om de uiterste hoek rechts te kunnen bereiken. Helaas werd het geduld van de vier deelnemers niet beloond op deze kant van de Bus.

                                
                                Britt vist in opperste concentratie in de verste hoek van haar stek. 

Op de rechterkant liep het allemaal heel anders. Hier wisten de overige drie vissers van de groep regelmatig een visje binnen te halen. In totaal werd hier 33 keer met succes aangeslagen. Devin Bisschops had blijkbaar de beste stek geloot, de vis bleek zich voornamelijk daar op te houden. Ondanks een paar vissen die er net voor de kant afvielen, wist hij ruim de helft van de vangst van vanavond voor zijn rekening te nemen. Devin kwam uit op 19 stuks met een totale lengte van 194cm. Dat maakte drie wedstrijden zonder vis in één klap weer goed. Reyno Lagerweij en Daan Kerstens vingen allebei zeven vissen, goed voor respectievelijk 83 en 68cm.

                                
                                Devin Bisschops had een topavond met 19 vissen.

We hebben nog één wedstrijd te gaan, deze vindt een dag eerder plaats dan gepland: op dinsdagavond 3 juli a.s.
Die avond sluiten we deze jeugdcompetitie af met een prijsuitreiking in De Keizer in Mill.

Graag tot dan!

Het Bestuur.