Mill en Langenboom vissen jubileum

Verenigingen treffen elkaar voor de 25e keer in uitwisselingswedstrijden.

De afgelopen twee zaterdagen hebben HSV het Kanaal en HSV de Rietvoorn elkaar getroffen voor een tweetal uitwisselingswedstrijden aan visvijver de Bus. Van oorsprong een jaarlijks terugkerend evenement, voor het eerst gehouden in 1995 en tot voor kort gesponsord door de Regiobank. Die sponsoring mag dan wel gestopt zijn, er wordt nog steeds gevist om diezelfde wisseltrofee.

Zaterdag 24 augustus.
Voor de eerste wedstrijd komen dertien vissers naar de loting, 4 deelnemers van Langenboom en 9 vissers van Mill. Dit jaar dus weer voldoende animo voor dit evenement. Jan van den Broek vist slechts één wedstrijd mee voor HSV het Kanaal, de tweede wedstrijd is hij helaas verhinderd.

                                
                                Het toegangspad was weer goed gevuld met geparkeerde auto’s.
 

Dat de verenigingen met een ongelijk aantal deelnemers meedoen is geen enkel probleem, de vissers met het minste aantal wedstrijdpunten uit twee bijeenkomsten dingen mee naar de prijzen. De wisseltrofee is voor de vereniging die uiteindelijk de beste score neergezet heeft.

Er was weer een periode van warm tot zeer warm weer op komst en op deze zaterdagmorgen was dat al goed te merken. Vooral op de stekken in de zon was het best wel afzien ondanks de schaduw van de visparaplu. Een aantal deelnemers wist al vrij snel na het beginsignaal tot vangen te komen, op andere stekken liep het echter minder goed. Met het snel stijgen van de temperatuur was het nog maar de vraag of de vis hier nog wel tot azen zou komen, of actief zou blijven daar waar het wel goed liep. De meeste vis werd in ieder geval in de eerste helft van de wedstrijd gevangen.

Als we na de wedstrijd rondgaan om te wegen en te tellen, blijkt het merendeel van de vissers onder de tien stuks uitgekomen te zijn. Slechts drie deelnemers kwamen tot dubbele cijfers, met als uitschieter de vangst van Harrie Brans. Met maar liefst 33 stuks en 843gr zette Harrie een goede score neer, maar moest zijn eerste plek delen met Eric van der Zanden. Eric had er 16, waaronder ook een flinke brasem. Het gewicht van deze vis zorgde voor voldoende compensatie om gelijk te kunnen eindigen met Harrie. De tweede brasem in deze wedstrijd werd gevangen door Tonny van Kuppenveld.

Zaterdag 31 augustus.
Met nog steeds warm zonnig weer gaan we de tweede wedstrijd in. Vandaag waren er nog een paar extra vissers van Langenboom naar de loting gekomen. Peter van Bergen en Jan van den Broek lieten verstek gaan. Zo zaten we vandaag uiteindelijk met veertien deelnemers aan de waterkant. De wedstrijd verliep eigenlijk op gelijke wijze als vorige week, de meeste vis werd in de eerste helft van de wedstrijd gevangen. De visactiviteit was wel een behoorlijk stuk minder, alles wees erop dat de score van 92 stuks van vorige week niet gehaald zou gaan worden.

                                
                                Ook vandaag was de visparaplu een uitkomst.
 

Hoewel de aanwezigheid van grotere vis, zoals zeelt en brasem, op een aantal stekken duidelijk waar te nemen was, lieten deze zich niet vangen. Daardoor zou ook het hoge gewicht van de eerste wedstrijd, 7772gr, vandaag zeker niet bereikt worden. Tijdens een rondgang langs de vissers hoorden we wel dat de zonnebaars behoorlijk actief was, Harrie Brans wist er uiteindelijk 15 in zijn leefnet te laten belanden. De tweede deelnemer met dubbele cijfers was opnieuw Eric van der Zanden, hij kwam op 30 stuks uit met de nodige voorns erbij. De overige vissers kwamen niet verder dan maximaal zeven stuks. In het laatste half uur van de wedstrijd begon menig deelnemer langzaamaan in te pakken, wat moet je anders als de beet er helemaal af is.

Met de nodige assistentie gaan we na het eindsignaal rond om de vangsten te wegen en te tellen. We komen dit keer samen uit op 3382gr en toch nog 88 stuks. Terwijl iedereen zijn spullen naar de auto bracht en daarna aanschoof in de schuilhut, rekende Wiel van der Ven de scores uit.

Vanwege het jubileumjaar hadden beide verenigingen wat extra geld beschikbaar gesteld, zodat er vijf prijzen te verdelen waren. HSV het Kanaal bleek ook dit jaar de beste scores neergezet te hebben en kwam met vier deelnemers in de top 5. Van HSV de Rietvoorn was Harrie Brans de visser met de beste score, hij eindigde als tweede achter Eric van der Zanden. Laatstgenoemde mocht de wisseltrofee namens zijn vereniging in ontvangst nemen. Proficiat allemaal!

                                
                                De prijswinnaars poseren nog even voor een foto.

We bedanken iedereen voor hun deelname en we zien iedereen graag weer bij de volgende editie van de uitwisselingswedstrijden.

Het Bestuur van HSV de Rietvoorn en het Bestuur van HSV het Kanaal.