Minieme vangst gaat spannende eindstrijd geven

De soep van Marian maakte veel goed in 7e wedstrijd.

Gisteren stond de zevende wedstrijd van de Najaarscompetitie op het programma, de laatste keer op de Bus. Volgende week sluiten we deze competitie weer af op de Raam in Grave. Alle elf deelnemers waren present bij de loting van gistermorgen, allemaal benieuwd of het vandaag wel zou lukken een goede Najaarswedstrijd te vissen op ons thuiswater, na het debacle van twee weken geleden.

Er was wel regen voorspeld voor vandaag, maar gelukkig bleef het bij wat lichte regen in het begin van de wedstrijd. Het grootste deel van de morgen bleef het droog en brak zelfs zo nu en dan de zon een beetje door. Eigenlijk niet eens zo slecht voor een najaarsmorgen zou je denken. Er was echter niet of nauwelijks activiteit in het water te bespeuren, ook bleven de aanbeten uit op de meeste stekken.

                                
                                Het was goed te doen aan de Bus, wel jammer dat de aanbeten uitbleven…..

Met slechts hier en daar een enkel visje in het eerste uur, wisten we al snel dat het een taaie wedstrijd zou worden. Een groot verschil met de Raam in Grave, maar daar is het dan ook minder diep en zit er tenminste stroming op het water wat de activiteit van de vis bevordert. Misschien valt de Bus alsnog af als locatie voor een Najaarscompetitie, ondanks de verbetering van de visstand.

Tegen tienen kwam Marian Roijendijk langs met een pan heerlijke tomatensoep, dat kon iedereen zeker wel waarderen. De soep was lekker warm gebleven in de pan door de kartonnen doos die eromheen zat. Het maakte veel goed in deze tegenvallende wedstrijd!

                                
                                Met een beker warme soep vrolijkte Marian Roijendijk iedereen een beetje op.

Naast de enkele voorn of baars die er hier en daar gevangen werd, was het de kleine (spelt)vis die vandaag de uitslag uiteindelijk bepaalde. Door flink te peuteren ving Felix de Man er vier en Eric van der Zanden wist er zelfs negen in het leefnet te krijgen. Vijf andere vissers kwamen helaas niet van de nul af.

De minieme vangst van slechts 17 stuks zorgde vandaag toch nog voor enige verschuiving in het klassement. Marcel de Hoog stond er tot vandaag het beste voor, maar raakte die positie kwijt ondanks dat hij nog een puntje wist te verbeteren. Eric van der Zanden pakte vandaag opnieuw de zege en viste daarmee vijf punten weg van een minder goed geviste wedstrijd, genoeg om Marcel op achterstand te zetten.

                                
                                Marcel de Hoog ving slechts één visje op zijn kopstek.

Er moet dus nog goed gescoord worden in de laatste wedstrijd om de beoogde positie in de einduitslag echt te bereiken, het wordt dus nog spannend tot het eind van de competitie! We gaan het zien.

De wedstrijdcommissie.


 

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gew. Punt St. Totaal Punten
Marcel de Hoog 186 1 4 3 7 4
Wiel van der Ven 186 1 4 3 7 4
Peter Heesakkers 0 0 11 11 22 11
Eric van der Zanden 239 9 1 1 2 1
Edwin Kerstens 0 0 11 11 22 11
Peter Selten 208 1 2 3 5 2
Peter Roijendijk 0 0 11 11 22 11
Wim Kerstens 0 0 11 11 22 11
Ad Manders 0 0 11 11 22 11
Felix de Man 199 4 3 2 5 2
Wiel Kuypers 182 1 6 3 9 6