Minieme vangst op laatste wedstrijd

Vangst van vier visjes zorgt voor spannend slot Najaarscompetitie.

Zoals vorige week vermeld, waren de kaarten zo goed als geschud voor de einduitslag van de Najaarscompetitie, tenminste dat dachten we. De deelnemers hadden al een goed beeld door de wekelijkse uitslag per wedstrijd in de verslagen bij te houden, zodoende wisten een paar vissers al wat ze nodig hadden om elkaar voorbij te kunnen streven. Op deze laatste wedstrijdmorgen kwamen negen van de veertien deelnemers naar de loting.

Het was echter niet bepaald een gunstige dag om een wedstrijd te vissen, het was een koude nacht geweest en er stond een stevige bries. Het duurde ook wel een tijdje voordat de opkomende zon kans kreeg om het geheel een beetje op te warmen. In het viswater was niet of nauwelijks activiteit te ontdekken, dat de vis het niet deed was al snel een alom gehoorde uitspraak deze morgen.

                                
                                De opkomende zon kreeg weinig kans om door te breken.


Dat het een taaie wedstrijd zou worden bleek al snel, alleen op de laatste twee stekken werd met heel veel moeite een eerste visje gevangen. Daar bleef het gedurende het grootste deel van de wedstrijd bij, de overige zeven vissers kregen geen enkele aanbeet. Eric van der Zanden wilde vandaag alsnog proberen zijn slag te slaan, hij had al twee wedstrijden minder goed gescoord en had aardig wat achterstand opgelopen. Met heel veel inzet wist hij uiteindelijk toch nog zijn tweede vis binnen te halen. Vraag was of het genoeg zou zijn om de einduitslag in zijn voordeel te beslissen.

                                
                                Eric van der Zanden had vandaag de nodige punten weg te vissen.

Voor de echte verrassing zorgde Peter Selten, hij zat direct naast Eric. Lange tijd zaten beiden op de vangst van één visje. Toen Eric zijn tweede ving wilde Peter zeker niet achter blijven en het lukte hem nog ook. Met twee mooie voorns wist Peter deze wedstrijd toch echt in zijn voordeel te beslissen, een zege die zeker welkom was in een competitie die voor Peter niet zo naar wens verlopen was.

Daarnaast zorgde de winst van Peter Selten er ook voor dat Eric van der Zanden slechts één plek kon opschuiven in het klassement. Deze slotwedstrijd verliep eigenlijk op dezelfde manier als die van vorig jaar. Toen was het Ad van Bommel die voor spektakel zorgde door in de laatste wedstrijd de nummer drie voorbij te gaan, maar net te weinig totaalgewicht had om ook op de eerste plaats te kunnen eindigen.

                                
                                Peter beleefde een taaie, maar succesvolle wedstrijd.

Titelverdediger Marcel de Hoog stond er eigenlijk ook dit jaar best goed voor. Maar vandaag was echter niet zo zijn dag. Marcel was rechtstreeks van zijn werk de wedstrijd ingerold, de storing op zijn werk was niet op te lossen geweest, hij had niet geslapen en de vis deed het vervolgens ook nog eens niet. Marcel wist dat Eric een geduchte concurrent voor zijn zege zou kunnen zijn en hoopte maar dat zijn vangst van vandaag voldoende zou zijn om dat onheil af te wenden. Het was uiteindelijk Peter Selten die dat voorkwam door deze laatste wedstrijd te winnen, want Marcel kwam net als zes andere deelnemers vandaag niet van de nul af.

                                
                                Marcel de Hoog beleefde een spannende slotwedstrijd zonder vangst.

Ondanks de minieme vangst van slechts vier vissen op negen deelnemers zorgde deze bijeenkomst dus toch voor een spannend slot van deze Najaarscompetitie. Dit keer hebben we de afsluiting niet bij Ada gedaan, de prijzen en wisselbeker worden uitgereikt op de aanstaande jaarvergadering. Het overzicht van de wedstrijdpunten en de uitslag van deze competitie plaatsen we daarna, we houden het nog even spannend dus.

Graag tot dan!

De Wedstrijdcommissie.

Deelnemer Gewicht Stuks Punt Gewicht Punt Stuks Totaal Wedstrijdpunten
Marcel de Hoog       0     0       9     9   18     9
Tonny van Kuppenveld       0     0       9     9   18      9 
Koos van Overdijk       --     --        
Wiel van der Ven       0     0       9     9   18      9
Geert Cremers       --     --        
Henk Teunesen       --     --           
Wiel Kuypers       --     --        
Edwin Kerstens       0     0       9     9   18     9
Wim Kerstens       0     0       9     9   18     9
Peter Selten     284     2       1     1    2     1
Ad Manders       0     0       9     9   18     9
Eric van der Zanden     217     2       2     1    3     2
Peter Roijendijk       --     --        
Peter Heesakkers       0     0       9     9   18     9