Minimale vangst op laatste wedstrijd

Eindscores liggen dicht bij elkaar, gewicht bepaalt rangorde.

Een spannende laatste wedstrijd van de Najaarscompetitie werd het vandaag niet echt. Twaalf deelnemers trotseerden de lage temperatuur en kwamen vanmorgen naar de loting op de Raam in Grave. De weersvoorspelling was niet direct nadelig om een wedstrijd te vissen, er zou pas in de middag regen gaan komen. Alleen de wind leek vandaag uit verschillende hoeken te komen. Het laatste blad kwam los van de bomen en dat speelde met name de vissers in vak A behoorlijk parten.

Vandaag was de allesbepalende laatste wedstrijd van deze competitie met vier vissers op de lijst, die de meeste kans hadden om op de tweede of derde plaats te eindigen in de ranglijst. Koploper Wesley Cornelissen was niet meer in te halen met zes gewonnen wedstrijden. Voor de overige deelnemers was het zaak om vandaag slecht gescoorde wedstrijden te verbeteren.

                                
                                Veel afgevallen blad bemoeilijkte het vissen met ons lichte materiaal.

Dat het vandaag niet makkelijk zou zijn om iets te vangen werd de meeste deelnemers snel duidelijk. Er viel niet of nauwelijks activiteit van vis in het water te bespeuren. De enige die een mooie opening van de wedstrijd voor elkaar kreeg, was Ad Manders op de kopstek bij de brug. Hij ving kort achter elkaar twee brasems die een onnavolgbaar gewicht in de schaal zouden brengen, zo stelden de andere vissers al snel vast. Bij de meesten bleef het namelijk stil, heel stil…… Ad Manders bleek uiteindelijk de enige in vak B, die vis ter weging en telling kon aanbieden. Ad viste daarmee opnieuw zes punten weg. Niet alleen belangrijke punten voor de eindscore, maar ook het gevangen gewicht van vandaag bleek net zo belangrijk te zijn voor zijn uiteindelijke plaats op de ranglijst.

Het was niet echt aangenaam aan de waterkant, ondanks de dikke kleding voelde het op de meeste stekken koud aan met die toch wel aanwezige wind. Al met al een heel andere afsluiting van de competitie dan in voorgaande jaren. Ook wat betreft het aantal vissen dat er gevangen werd. We kwamen vandaag in totaal uit op slechts 13 stuks….. Maar liefst zeven van de twaalf deelnemers moesten het vandaag zonder vangst stellen.

                                
                                Hoe Nol Bergmans ook zijn best deed, hij ving maar twee visjes.

De meeste vis werd, evenals vorige week, weer gevangen in vak A. Wesley Cornelissen wist ook deze keer zijn positie in het klassement nog eens te benadrukken, hij viste met 5 stuks en 182 gram op de weegklok wederom een één. Helaas verspeelde hij wel een grotere vis: zo snel het elastiek na het aanslaan uit de hengeltop kwam, zo snel kwam het ook weer terug daarin. Het gebeurde allemaal in luttele seconden.

Na het opruimen en wegen en tellen van de vangsten, zochten we snel de warmte op in café ’t Heike. Daar zouden we dit keer de prijsuitreiking doen, onder het genot van een broodje naar keuze en wat te drinken. Vlug werden nog even de scores bijgewerkt en vergeleken. Dat was geen eenvoudige opgave vandaag. De geviste scores lagen door het vakvissen heel dicht bij elkaar. Bij gelijke punten moest er ook gekeken worden naar het geviste gewicht. Zo ging de strijd om de tweede en derde plaats tussen drie deelnemers met hetzelfde aantal punten. Door het hoogste gewicht werd Ad van Bommel tweede, gevolgd door Wiel van der Ven op de derde plaats. Marcel de Hoog greep net naast de prijzen.

                                  

Wesley Cornelissen won zeer overtuigend deze najaarscompetitie en mocht de nieuwe wisselbeker in ontvangst nemen. De oude beker blijft voorgoed bij Nol Bergmans, die hem vorig jaar gewonnen heeft. Na de prijsuitreiking gingen we nog even snel naar buiten voor een groepsfoto:

                                
                                Eindelijk een groepsfoto van deze club enthousiastelingen! Peter en Geert ontbreken helaas.

We kijken terug op een Najaarscompetitie met meer deelnemers, maar helaas met mindere vangsten. Het enthousiasme is er echter niet minder om, dus we kijken alweer uit naar de volgende editie. Bedankt voor jullie deelname!

De Wedstrijdcommissie.

 

Hier nog de complete uitslag na acht wedstrijden:

Deelnemer Punten  (gewicht gr.) Ranglijst
       
Wesley Cornelissen 5   1
Ad van Bommel 9 6545 2
Wiel van der Ven 9 3017 3
Marcel de Hoog 9 2881 4
Nol Bergmans 12   5
Geert Cremers 14   6
Ad Manders 17 5852 7
Tonny van Kuppenveld 17 2998 8
Peter Selten  18 5130 9
Jan Verberk 18 2248 10
Peter Roijendijk 18 2056 11
Eric van der Zanden 19   12
Koos van Overdijk 26   13
Geert van den Berg 4 wedstrijden   --
Theo Ermers 4 wedstrijden   --
       


Het puntenoverzicht van alle wedstrijden staat hier.

Artikel 19-11-2017 bijgewerkt: 2 foto's toegevoegd van Babette Cornelissen, waarvoor hartelijk dank.